Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Halepová se na postup na Australian Open nadřela, Serena Williamsová dominovala

I v druhém vystoupení na Australian Open musela odehrát tři sety, i tentokrát to ale zvládla. Světová jednička Simona Halepová ve 2. kole zdolala Sofii Keninovou z USA 6:3, 6:7, 6:4 a v dalším utkání ji čeká atraktivní duel s další Američankou Venus Williamsovou. Její mladší sestra Serena potřebovala jen 70 minut na postup přes Kanaďanku Eugenii Bouchardovou.

Simona Halepová
zdroj: REUTERS autor: Adnan Abidi

Loňská finalistka Halepová v prvním kole porazila Estonku Kaiu Kanepiovou 6:7, 6:4, 6:2 a připsala si první vítězství od loňského srpna. Také dnes se Rumunka na postup nadřela - s Keninovou prohrávala v rozhodující sadě 2:4, pak ale získala čtyři gemy za sebou a po dvou hodinách a 31 minutách se mohla radovat.

"Vůbec netuším, jak jsem dneska vyhrála. Těžko se vysvětluje, co se na kurtu dělo," uvedla Halepová, jež loni v Melbourne prošla do finále poté, co v třetím kole a semifinále odvrátila mečboly. V zápase o titul podlehla Dánce Caroline Wozniacké.

Sedminásobná grandslamová vítězka Venus Williamsová prošla do třetího kola po výhře 6:3, 4:6, 6:0 nad Alizé Cornetovou z Francie. V osmifinále se buď ona, nebo Halepová může střetnout se Serenou Williamsovou, která potřebovala jen 70 minut na postup přes Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. Sedmatřicetiletá hvězda, jež v Austrálii usiluje o 24. grandslamový titul, se po výhře 6:2, 6:2 utká v příštím kole s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou.

Čtvrté nasazené Naomi Ósakaové stačila hodina a čtyři minuty, aby zdolala 6:2, 6:4 Slovinku Tamaru Zidanšekovou. Ve druhém setu ale otáčela stav 2:4 a nebyla se svým výkonem úplně spokojená. "Příště to musí být lepší," řekla.

Další hráč z Top 10 končí

V mužské dvouhře znamenalo druhé kolo konečnou už pro třetího hráče Top 10. Po Kevinu Andersonovi a Johnu Isnerovi dnes vypadl i osmý nasazený Dominic Thiem. Zdravotně indisponovaný Rakušan vzdal devatenáctiletému Australanovi Alexeii Popyrinovi za stavu 5:7, 4:6, 0:2.

Na postup do 3. kola se nadřela turnajová čtyřka Alexander Zverev z Německa. Svěřenec Ivana Lendla vyhrál v duelu s Francouzem Jérémym Chardym první dva sety, nakonec ale zvítězil až téměř po čtyřech hodinách 7:6, 6:4, 5:7, 6:7, 6:1.

Naopak bez ztráty setu pokračuje světová jednička Novak Djokovič. Srbský favorit v repríze finále Australian Open 2008 porazil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 6:3, 7:5, 6:4.

Šampion Australian Open z roku 2014 Stan Wawrinka ze Švýcarska prohrál v tie-breakové bitvě s Milosem Raonicem. Kanaďan si pomohl 39 esy a po čtyřech hodinách zvítězil 6:7, 7:6, 7:6 a 7:6.

Kei Nišikori musel podruhé za sebou hrát pět setů. Osmý nasazený Japonec s devětatřicetiletým Ivem Karlovičem vyhrál úvodní dvě sady, ale nakonec zvítězil až 6:3, 7:6, 5:7, 5:7 a 7:6 (10:7 v super tie-breaku) za tři a tři čtvrtě hodiny.

"Byl to náročný, ale zároveň skvělý zápas. Dodá mi sebevědomí. V koncovce jsem hrál soustředěně a skvěle jsem returnoval," pochvaloval Nišikori, kterému Karlovič nasázel 59 es. "Tolik já dám za celou sezonu," smál se vítěz zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články