Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Stolní tenisté Liberce zaskočili El Niňo

Předehrávka 2. kola byla pro pražské El Niňo premiérou v letošní sezoně, protože první kolo mělo odloženo z důvodu účasti v Lize mistrů. Pražané hostili Liberec, který ale už s Chebem ukázal, že bude trápit každého, což Severočeši potvrdili i u stolu loňského semifinalisty, kterého porazili 3:1. Vítězství slavili také finalisté z Chebu, obhájci titulu z Havlíčkova Brodu a TTC Ostrava 2016.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenisté Liberce zaskočili El Niňo

Duel na Kotlářce nabíjely emoce. Třeba když liberecký Jakub Seibert poprvé v kariéře přehrál neoblíbeného soupeře Františka Onderku. "Co vám budu povídat, série trvala 27 let. Obrovská euforie," popsal Seibert stručně důvod oslavného gesta, při kterém padnul na kolena.

"Jednou to muselo přijít, jinak by to bylo snad prokletí," dodal s úsměvem. Navíc svůj tým posunul do vedení 2:1 a vytvořil pro egyptského spoluhráče Mohameda Shoumana šanci k zakončení. "Rozhodně to doklepne," prohlásil s předstihem a velkou jistotou Seibert. A měl pravdu.

Možná tušil, že Shoumanův soupeř Tomáš Konečný nebude v ideálním rozpoložení. Svůj první zápas po velkém návratu s Michalem Benešem prohrál bez získaného setu a krátce po tom měl na domácí půdě odvracet útok soupeře na celkový triumf. Nezvládl to, Shouman po výsledku 3:0 slavil radostným výskokem doprovázeným mohutným výkřikem.

I on se totiž musel zotavit z drtivé porážky od Jirky Vráblíka staré ani ne hodinu. "Chtěl bych ho speciálně pochválit, jak se z toho po té nakládačce nějakým způsobem dostal," ocenil Shoumanův počin kouč Richard Výborný, jehož Liberec si připsal první výhru v sezoně.

Ještě před televizním utkáním sehráli vyrovnanou partii už v pondělní předehrávce Cheb s Ostravou KST. Hosté, kteří cestovali na západ Čech přes celou republiku, zaskočili finalisty dvěma brzkými údery.

Patrik Klos skolil suveréna minulého ročníku Davida Reitšpiese, mladičký Radim Morávek zase předčil obranáře Stanislava Kučeru a poslal Ostravu do vedení 2:1. V tu chvíli ale Západočechy podrželi hlavní tahouni. Antonín Gavlas a se zlepšeným výkonem i Reitšpies společně otočili vývoj utkání na 3:2. Cheb tak dál drží neporazitelnost a se šesti body vévodí neúplné tabulce.

Do soutěže vstoupili i mistři z Havlíčkova Brodu a po triumfu nad Hradcem Králové rázně vykročili za obhajobou. A to nechali na lavičce velkou posilu, reprezentanta a navrátilce Pavla Širučka. Body obstarali zkušení Tomáš Tregler s Dmitrijem Prokopcovem a dílo dokonal talentovaný Tomáš Martinko, když přehrál novou hradeckou posilu Felipeho Olivarese z Chile a potvrdil celkovou výhru 3:0.

Ke třem bodům se propracovala i TTC Ostrava 2016. V derby s NH Ostravou ji ke zdárnému konci přiblížil v roli jedničky Jakub Kleprlík dvěma body. Jediný úspěch poražených zaznamenal v souboji generací nejstarší hráč extraligy, šedesátiletý Miroslav Bindač. V konfrontaci se šestnáctiletým Štěpánem Brhelem zvítězil ve třech setech a využil tak naplno o více než 40 let bohatější zkušenosti.

Na své první ligové vystoupení v sezoně stále čeká KT Praha i SKST Havířov, divákům se představí před televizními obrazovkami ve vzájemném souboji ve čtvrtek.

Zdroj
ČAST

Hlavní zprávy

Nejčtenější články