Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V Olomouci zářil osmnáctiletý Tchajwanec a stal se králem Czech Open

Osmý ročník Czech Open ve stolním tenisu opanovali v hanácké metropoli Asiaté. V mužské kategorii triumfoval Lin Jün-ťü z Tchaj-wanu, který ve finále porazil 4:1 Němce Dimitrije Ovtcharova. Mezi ženami se radovala Číňanka Čchen Sing-tchung, jež ve vyrovnaném souboji o titul udolala Miu Hiranovou z Japonska 4:3.

Utkání Lin Jün-ťü - Timo Boll na Czech Open 2019
zdroj: imago sportfotodienst autor: Dan Yuqi,via www.imago-images.de

Přestože je věkem teprve junior, nenašel Jün-ťü přemožitele ani mezi dospělými a navázal na Japonce Tomokazu Harimota, který v Olomouci v roce 2017 dominoval jako čtrnáctiletý. 

V semifinále nejprve vyřadil legendárního Tima Bolla po výsledku 4:3 a následně nedal sebemenší šanci Ovtcharovovi. "S oběma Němci už jsem v minulosti hrál, takže jsem tušil, co mě čeká. Z vítězství mám velkou radost, ale nemyslím si, že by mělo nějak změnit moji kariéru. Přijdou další turnaje, další utkání a další těžcí soupeři," řekl s nadhledem sedmnáctý hráč světového žebříčku a šampion letošního Czech Open.

Sing-tchung i Hiranová vyřadily v semifinále své kolegyně z reprezentace. Ve finále pak ukázaly zaplněné hale oku lahodící ping-pong, přestože to dlouho vypadalo na jednoznačnou záležitost. Číňanka totiž vedla 3:0 na sety, ale japonská hráčka se nevzdala, dokázala vyrovnat a v rozhodujícím dějství vedla 8:6. 

Její soupeřka se však fenomenálně vrátila zpět do zápasu, dalších pět míčků získala pro sebe a průběh sedmé sady otočila. Vítězstvím potvrdila vynikající formu, protože si v minulém týdnu podmanila Bulgarian Open.   

Turnaj série World Tour ve stolním tenisu v Olomouci - finále:

Muži - dvouhra: Lin Jün-ťü (Tchaj-wan) - Ovtcharov (Něm.) 4:1 (9, 5, -4, 5, 9).

Ženy - dvouhra: Čchen Sing-tchung (Čína) - Hiranová (Jap.) 4:3 (5, 8, 7, -8, -12, -8, 8).

Zdroj
ČT sport, ping-pong.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články