Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přívratský se v Káhiře poprvé v kariéře postavil na stupně vítězů

Jiří Přívratský obsadil na Světovém poháru ve sportovní střelbě v Káhiře třetí místo v disciplíně vzduchová puška. Dvacetiletý český olympionik vybojoval v seriálu premiérovou medaili, dosud byla jeho nejlepším výsledkem loňská sedmá příčka v třípolohové střelbě z malorážky v Osijeku, se vzduchovkou skončil nejlépe před třemi roky třináctý.

Jiří Přívratský
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

Přívratský, jenž při loňské olympijské premiéře obsadil v Tokiu ve vzduchovce 14. místo, v novém systému soutěže postoupil z kvalifikace jako šestý do semifinálové fáze a v ní si vítězstvím ve své čtyřčlenné skupině zajistil boj o medaile.

Nejlepší čtyři střelci se pak utkali o postup do finále a český reprezentant skončil třetí před Vladimirem Černovem z Běloruska. V následném souboji o zlato Ital Danilo Dennis Sollazzo porazil Slováka Patrika Jányho.

V kvalifikaci neuspěli Aleš Entrichel (24.), Petr Nymburský (60.) a Filip Nepejchal (73.). Mezi ženami byla nejlepší Češkou na 15. místě Sabina Thurnwaldová, startovaly také Aneta Brabcová (31.), Nikola Foistová (48.) a Veronika Blažíčková (97.), Karolína Brabcová soutěž nedokončila. Vítězkou se stala Oceanne Mullerová z Francie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články