Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Čeští slalomáři prošli kvalifikací na SP v Troji, Fišerová a Satková navíc vyhrály

Domácí kanál českým vodním slalomářům svědčí, což potvrdili už v kvalifikaci. Všechny české lodě postoupily hned z prvního kola kvalifikace do víkendových semifinále Světového poháru ve vodním slalomu v Praze. Nejvíce se dařilo Tereze Fišerové na kajaku a kanoistce Gabriele Satkové, které své kvalifikační jízdy vyhrály. Na rozdíl od nedávného mistrovství Evropy nemusel do druhé jízdy ani olympijský vítěz Jiří Prskavec.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi v Troji mají formu, Fišerová kvalifikaci vyhrála

Velmi povedený den prožila Fišerová, která si v obou kategoriích v kvalifikaci připsala skalp australské hvězdy Jessicy Foxové. Na kajaku, na kterém má premiérovou sezonu mezi dospělými, byla čistou jízdou za 95,53 sekundy nejrychlejší. Foxová na ni kvůli dvěma trestným sekundám ztratila tři desetiny. Odpoledne Fišerová neměla problémy s postupem ani v kategorii kanoistek, v níž už získala řadu velkých medailí včetně evropského bronzu. V první kvalifikační jízdě skončila těsně před Foxovou čtvrtá necelé tři sekundy za nejrychlejší ženou kvalifikace Gabrielou Satkovou. Ta v kvalifikaci dominovala, vyhrála ji o dvě a půl sekundy před Němkou Andreou Herzogovou.

Martina Satková postoupila do semifinále kanoistek z osmé příčky. Mezi kajakářkami doplnily Fišerovou patnáctá Barbora Valíková a Antonie Galušková, která navzdory šesti trestným sekundám uzavřela postupovou dvacítku.

Mezi kajakáři se z českých reprezentantů v kvalifikaci nejlépe dařilo obhájci celkového triumfu v SP Vítu Přindišovi, jenž po čisté jízdě obsadil šestou příčku. Loňský vítěz z Troji a novopečený mistr Evropy Prskavec byl se dvěma trestnými sekundami osmý, mistr světa z roku 2017 Ondřej Tunka postoupil z jedenácté příčky. Kvalifikaci vyhrál Ital Giovanni de Gennaro.

Stoprocentně úspěšní byli na rozdíl od evropského šampionátu v Liptovském Mikuláši kanoisté. Stříbrný olympijský medailista Lukáš Rohan se kvalifikoval jako šestý, o dvě místa za ním skončil Vojtěch Heger a ze čtrnáctého místa postoupil do semifinále úřadující mistr světa Václav Chaloupka.

Kajakářské kategorie budou mít semifinále a finále v sobotu, kanoisty a kanoistky totéž čeká v neděli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články