Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Japonští ragbisté splnili na úvod MS povinnost a udolali Rusy

Ragbyové řádění na světovém šampionátu v Japonsku načala výhra domácích hráčů nad Ruskem 30:10. Očekávané vítězství se však nerodilo snadno, Japonci museli vývoj zápasu otáčet.

Úvodní utkání MS Japonsko - Rusko
zdroj: Reuters

Nadšení japonských fanoušků mírně zchladil Golosnickij, který hned v úvodu využil hrubé chyby v domácí obraně a zaznamenal vůbec první pětku turnaje. Úspěšné Kušnarjovovo prokopnutí znamenalo překvapivé vedení ruského celku 7:0.

Japonci začali hodně nervózně, ale ani Rusové nehráli bezchybně. V těžkých chvílích domácí vsadili na rychlíka Macušimu. V 11. minutě srovnal a těsně před pauzou položil podruhé. A to mu ještě jednu pětku neuznal rozhodčí po konzultaci s videosudími.

Japonci nechtěli ponechat nic náhodě a od počátku druhé půle se hnali za bonusovým bodem, který získá celek se čtyřmi a více položenými pětkami. Po další z mnoha ruských hrubek se do úniku dostal rváček Labuschagne a pretorijský rodák nabídnutou příležitost neodmítl.

Rusové se nevzdávali a po 50. minutě bojovali dlouho na pěti až třech metrech. Japonci však bránili srdnatě a nenechali evropskému týmu ani metr prostoru. Na rozdíl 10 bodů přece jen snížil úspěšně proměněným trestným kopem Kušnarjov.

Záhy však stejným způsobem reagoval Tamura a Japonci si pojistili náskok. Hrdina zápasu Macušima navíc o chvíli později položil svou třetí pětku v zápase, celkově japonskou čtvrtou a domácí se mohli těšit na bonusový bod, který může hrát důležitou roli v boji o postup ze skupiny A, v níž jsou ještě Irsko, Skotsko a Samoa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články