Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Perušič se Schweinerem postoupili do čtvrtfinále Ostrava Beach Pro

Elitní turnaj v plážovém volejbalu v Ostravě pokračoval v pátek dalším hracím dnem. Nejvýše nasazený pár Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem v něm napravil čtvrteční porážku a po dvou vítězstvích prošel z prvního místa ve skupině A do čtvrtfinále. Proti Italům Adrianu Carambulovi a Enricu Rossimu sice ztratil první set, ale nakonec se v dramatickém tie-breaku radoval. V přímém duelu o postup následně s Pablem Herrerou a Adriánem Gavirou ze Španělska dominoval a vyhrál 2:0 na sety. 

V play-off se čeští hráči, kterým patří sedmé místo ve světovém žebříčku, utkají v sobotu ve 13:30 s aktuálně třetím párem světa Katařany Šarífem Janusem a Ahmedem Tidžanem. Sledovat jejich zápas můžete stejně jako ostatní duely Ostrava Beach Pro v průběhu celého víkendu na ČT sport Plus.

Perušič se Schweinerem nejprve odehráli na písku v Dolních Vítkovicích strhující bitvu a Italům odvrátili kvarteto mečbolů. Třetí český mečbol proměnil po dobré obraně chladnokrevným útokem Perušič. 

Proti Carambulovi s Rossim si Češi vylepšili vzájemnou bilanci v rámci světových soutěží na 3:2. "Hráli jsme s nimi mnohokrát a utkání často končila v tie-breaku těsným rozdílem. Mají specifický styl hry a nedařilo se nám je bránit. První zápasy proti nim nám neseděly. Jsem rád, že poslední se už podařily vyhrát. Poučili jsme se a lépe se připravili," řekl Perušič.

Problémy může soupeřům dělat Carambulův vysoký a roztočený servis zvaný "skyball". "Je hodně nestandardní přijímat balon, který letí seshora, nabere velkou rychlost a točí se podle větru. Člověk neví, kam může zahnout. Je to o zvyku," dodal blokař dvojice Schweiner.

Duel s Herrerou a Gavirou zvládli čeští olympionici suverénně. "Líp jsme se popasovali s podmínkami než Španělé. Konečně jsme po těch dvou zápasech našli rytmus a vychytali jsme v naší hře některé drobné chyby a detaily, které jsme tam doposud v Ostravě postrádali. Jsem za to strašně rád a doufám, že na to navážeme v sobotu," uvedl Perušič.

Podle Schweinera připravilo deštivé počasí španělské hráče o jejich hlavní zbraň –⁠ podání. "Předchozí dvě utkání vyhráli dobrým skákaným servisem. Na nás příliš netlačili a tím nám to ulehčili," prohlásil.

Na nedávné světové jedničky a bronzové olympijské medailisty z Tokia Januse a Tidžana narazili naposledy před dvěma měsíci v mexickém Rosaritu rovněž ve čtvrtfinále a prohráli 1:2 na sety. Loni v březnu je zdolali cestou za titulem v Dauhá.

Další dva české páry startující v hlavní soutěži na divokou kartu prohrály všechny tři zápasy ve skupině. Mladíci Jakub Šépka s Tomášem Semerádem v pátek podlehli stříbrnému olympijskému medailistovi z Ria de Janeiro Paolu Nicolaiovi a Samuelu Cottafavovi z Itálie a poté padli rovněž 0:2 s Poláky Michalem Brylem a Bartoszem Losiakem.

Třetím nezdarem uzavřely skupinu D Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, které nezaskočily favorizovanou brazilskou dvojicí Taiana Lima, Hegeile a prohrály ve dvou setech.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:

Muži:
Skupina A:
Perušič, Schweiner (1-ČR) - Carambula, Rossi (8-It.) 2:1 (-19, 18, 19).
Perušič, Schweiner - Herrera, Gavira (16-Šp.) 2:0 (12, 17).

Skupina D:
Nicolai, Cottafava (13-It.) - Šépka, Semerád (12-ČR) 2:0 (16, 17).
Bryl, Losiak (5-Pol.) - Šépka, Semerád 2:0 (19, 19).

Ženy: Skupina D:
Taiana Lima, Hegeile (5-Braz.) - Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:0 (14, 17).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články