Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dressel si na MS doplaval pro patnácté zlato a stíhá krajanku Ledeckou

Patnácté zlato z mistrovství světa v dlouhém bazénu má americký plavec Caeleb Dressel. V Budapešti vyhrál závod na 50 metrů motýlek časem 22,57 sekundy. Druhý skončil se ztrátou 21 setin Brazilec Nicholas Santos, který se ve dvaačtyřiceti letech stal nejstarším medailistou z plaveckého mistrovství světa v historii.

Je nám líto, video expirovalo.
Americký plavec Dressel má patnácté zlato z mistrovství světa

Sedminásobný olympijský vítěz Dressel ovládl tuto disciplínu na světovém šampionátu potřetí za sebou. Přemožitele nenašel ani před třemi roky v Kwangdžu a v roce 2017 rovněž v maďarské metropoli.

Pětadvacetiletý rodák z Floridy je s 15 tituly čtvrtým nejúspěšnějším závodníkem v historii MS hned za krajankou Katie Ledeckou, která v sobotu získala šestnácté zlato. Před nimi jsou jen další Američané Ryan Lochte (18) a Michael Phelps (26).

Další zlatou medaili pro americkou výpravu vybojovala devatenáctiletá Torri Huskeová, která zvítězila v závodě na 100 metrů motýlek. Časem 55,64 porazila o půl sekundy úřadující evropskou šampionku na této trati Francouzku Marie Wattelovou. Huskeová ve finále útočila na světový rekord švédské hvězdy Sarah Sjöströmové, ale nakonec za ním zaostala o 16 setin.

"Mám ohromnou radost. Bylo tady úžasné startovní pole. Trochu mi to pomůže zvednout sebevědomí, ale pořád mám před sebou spoustu závodů, na které se musím soustředit," uvedla Huskeová, která v sobotu získala bronz se štafetou na 4x100 metrů volný způsob.

Závod mužů na 100 metrů prsa vyhrál jako první italský plavec v historii Nicolo Martinenghi. Dvojnásobný bronzový olympionik z Tokia získal na MS v dlouhém bazénu první medaili, a hned zlatou.

Poprvé na šampionátu triumfovala i dvacetiletá Američanka Alexandra Walshová, která zvítězila v polohovém závodě na 200 metrů za 2:07,13. Třetí doplavala její šestnáctiletá krajanka Leah Hayesová v novém světovém juniorském rekordu 2:08,91. Souboj o stříbro s Australankou Kaylee McKeownovou prohrála o čtyři setiny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články