Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Bazény čekají na otevření, amatérští plavci zatím stále šlapají vodu

Díky zlepšené epidemické situaci se otevírají už i vnitřní sportoviště. Výjimkou jsou ale bazény. Na ty má dojít později, amatérští plavci tak stále na možnost trénovat čekají. V Česku se otevřou venkovní bazény na konci května, ty vnitřní ještě o dva týdny později. 

zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"My jsme se dotazovali v podstatě celý rok, co tato epidemie je, na ministerstvu zdravotnictví a dalších institucích, jestli jsou bazény rizikovější. Jedinou odpověd, co máme, je, že žádná taková studie není," řekl šéf Českého svazu plaveckých sportů Petr Ryška.

"Myslím si, že tady se spíš za nejrizikovější považuje zázemí, tedy společné prostory, než plavání jako takové. Osobně si nemyslím, že by plavání bylo epidemiologicky závaznější než jiné sporty," dodává Petr Pazdiora z Ústavu epidemiologie na Lékařské fakulty UK.

V zahraniční mají plavci podmínky lepší. "Na Slovensku většina krajů může jet v režimu, že se může plavat, respektive kluby můžou trénovat osm lidí na dráze na 50metrovém bazénu, na 25metrovém je to šest," tvrdí Ryška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportoviště se otevírají, amatérští plavci ale mají nadále smůlu

Hlavní zprávy

Nejčtenější články