Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pozemkářkám se na halovém MS daří, mužská reprezentace prohrála i podruhé

Vynikající vstup do halového mistrovství světa mají za sebou české pozemní hokejistky. Na šampionátu v Jihoafrické republice totiž zdolaly Belgii i Kazachstán a vedou skupinu B. Muži naopak nebodovali ani ve druhém utkání, když domácímu výběru podlehli 4:8.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemní hokejisté prohráli na halovém MS i podruhé

Češky nejprve deklasovaly Belgii 6:1 a následně si poradily i s Kazachstánem 8:2. Hattrickem se už v prvním poločase, který národní tým vyhrál 5:1, blýskla nejlepší střelkyně zápasu Natálie Nováková. Po přestávce navíc rozvlnila síť ještě jednou a přispěla k dalšímu jednoznačnému vítězství.

"Byl to docela těžký duel, i když tomu výsledek neodpovídá," hodnotila v Pretorii útočnice Adéla Lehovcová a přiznala, že se spoluhráčkami chvíli šlapaly vodu. "Ale daly jsme hodně gólů, což je důležité. Máme dobrý pocit," dodala.

Cassiem zatížil české konto pěti trefami

Muži naopak dobrý pocit z utkání s JAR neměli, přestože po první půli vedli 3:2 i díky dvěma brankám Lukáše Plochého z trestných rohů. Soupeř ale průběh střetnutí dokázal otočit. Famózní individuální výkon podal zejména autor pěti gólů Mustapha Cassiem.

Češi proto v šestičlenné skupině nemají po dvou zápasech ani bod a hrozí jim, že si čtvrtfinále nezahrají. "Vedli jsme 3:1 a tlačili jsme je. Bohužel jsme pak polevili, oni proměnili trestné rohy a ztrátu už jsme nesmazali," popsal útočník Josef Toms. 

Halové mistrovství světa v pozemním hokeji v Pretorii:

Muži:
Skupina B: JAR – Česko 8:4 (2:3).

Ženy:
Skupina B: Česko – Kazachstán 8:2 (5:1).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články