Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ondra začal Světový pohár v lezení na obtížnost výhrou v Chamonix

Pověst jednoho z nejlepších lezců na obtížnost opět potvrdil Adam Ondra. Český reprezentant vstoupil do Světového poháru vítězstvím ve francouzském horském středisku Chamonix. Další český reprezentant Martin Stráník skončil ve finále šestý. 

Šestadvacetiletý Ondra zahájil seriál v obtížnosti později kvůli zánětu v levém zápěstí. V úvodním závodu před týdnem ve švýcarském Villars chyběl, ale v Chamonix od počátku dominoval. Bývalý mistr světa vyhrál kvalifikaci i semifinále a nikdo ho neporazil ani ve finále.

Ondra lezl jako poslední a dostal se nejvýš ze všech, třebaže na vrchol stěny nedosáhl. Také další příčky obsadili medailisté z loňského MS, druhý byl Němec Alexandr Megos a třetí úřadující šampion Jakob Schubert z Rakouska.

Je nám líto, video expirovalo.
Lezec Ondra se do kolotoče SP vrátil vítězstvím v Chamonix

Brněnský rodák Ondra by měl být za rok v Tokiu českou medailovou nadějí při olympijské premiéře v kombinaci. Od 11. srpna se bude v Japonsku konat mistrovství světa, odkud nejlepších sedm lezců z kombinace postoupí na olympiádu.

V lezení na rychlost byl z Čechů nejlepší Kříž na osmnáctém místě. 

Výsledky závodu SP v Chamonix

Obtížnost

Muži: 1. Ondra (ČR), 2. Megos (Něm.), 3. Schubert (Rak.), ...6. Stráník, 50. Konečný, 73. Volf, 100. Trojan (všichni ČR).

Ženy: 1. So Čche-hjon (Korea), 2. Čang Jüe-tchung (Čína), 3. Pilzová (Rak.), ...37. Vejmolová, 74. Adamovská, 77. Smetanová, 89. Novotná, 93. Večeřová (všechny ČR).

Rychlost

Muži: 1. Muhammad (Indon.), 2. Čung Čchi-sin (Čína), 3. Děulin (Rus.), ...18. Kříž (ČR), 63. Ondra, 92. Konečný, 95. Stráník.

Ženy: 1. Sung I-ling (Čína), 2. Ivanovová (Rus.), 3. Kalucká (Pol.), ...46. Křížová (ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články