Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kickboxer Dvořáček má na Světových hrách bronz, orientační běžci přidali další dvě medaile

Česko má na Světových hrách v americkém Birminghamu už šest medailí. Kickboxer Petr Dvořáček získal bronz v kategorii do 75 kilogramů, když jeho soupeř k zápasu o medaili nenastoupil. Další dvě medaile pro českou výpravu pak získali orientační běžci. Tereza Janošíková vybojovala ve sprintu stříbro a Tomáš Křivda bronz. Kláře Strnadové duel o třetí místo mezi ženami do 52 kilogramů nevyšel.

Je nám líto, video expirovalo.
Kickboxer Dvořáček má bronz ze Světových her, další medaile přidali orientační běžci

Předchozí tři cenné kovy zajistili stříbrem Jaroslav Lorenc v bowlingu a inline hokejisté, florbalisté dosáhli na bronz.

Dvořáček v semifinále nestačil na Ukrajince Vitalije Dubinu, kterému podlehl 0:3. V zápase o bronz se měl utkat s Alessiem Zelonim, italský reprezentant ale kvůli zranění k utkání nenastoupil.

Janošíková nestačila jen na suverénní Švýcarku Simonu Aebersoldovou. Devítinásobná juniorská mistryně světa zvítězila s náskokem 26 sekund. Dvaadvacetiletá rodačka z Olomouce, která má ze světových juniorských šampionátů tři stříbra, se postarala o dosud největší úspěch českých orientačních běžců na Světových hrách. Vylepšila bronz Vojtěcha Krále z Vratislavi 2017 a stejný výsledek sprintové štafety z Duisburgu 2005.

Na tato třetí místa navázal Křivda, kterého porazili jen vítězný Novozélanďan Tim Robertson a Švéd Martin Regborn. Od prvního místa dělilo třiadvacetiletého českého reprezentanta 12 sekund, od stříbra tři sekundy. Třetí příčku vybojoval Křivda o sekundu před Švýcarem Matthiasem Kyburzem.

Sbírku úspěchů mohla rozšířit i Strnadová, v boji o bronz ale podlehla 0:3 Daryně Ivanovové z Ukrajiny. "Nebojovalo se mi tu úplně nejlépe. Byla jsem odhodlaná přivézt zlato, takže ambice byly o dost větší," uvedla na webu olympijskytym.cz.

"Ale o tomhle sport je, jednou se zadaří, jednou ne. Myslím si, že ukrajinská soupeřka měla větší drajv a větší důraz na všechno. Holt jsem to projela," přidala sedmadvacetiletá česká bojovnice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články