Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jessen s Australankou Littleovou ovládli brněnské GP gymnastů

Brno - Nejlepší český sportovní gymnasta David Jessen společně s Australankou Emily Littleovou vyhráli dvacátý ročník Grand Prix smíšených dvojic v Brně. Druzí skončili Ukrajinci Jana Fedorovová s Olexandrem Petrenkem. Česká gymnastka Veronika Cenková obsadila se Švýcarem Nicolou Gaberem páté místo.

Gymnasta David Jessen
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Jessen startoval v Brně počtvrté. "Jsem rád, že se mi konečně podařilo zvítězit. Důležitá byla strategie nasazení v jednotlivých nářadích v každém kole," řekl devatenáctiletý syn vicemistryně světa Hany Říčné, který absolvoval první start po olympijských hrách v Riu de Janeiro.

"Naplno trénuji už půldruhého měsíce, cítím se v závodní pohodě. Musím ocenit i Emily, která odvedla výborný výkon," dodal Jessen. Littleovou si našel jako soutěžní partnerku na Facebooku a osobně se setkali až v Brně.

V kvalifikaci deseti dvojic skončili Jessen s Littleovou druzí, další dvě kola už jednoznačně vyhráli.

Grand Prix ve sportovní gymnastice smíšených dvojic v Brně:

Finále: 1. Littleová, Jessen (Austr./ČR) 28,100, 2. Federovová, Petrenko (Ukr.) 27,575, 3. Maderová, Kopeinik (Rak.) 27,275, 4. Schellensová, Seaton (Niz./USA) 26,900, 5. Cenková, Graber (ČR/Švýc.) 26,400.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články