Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Czech Bowl se po pěti letech vrací na Žižkov, Lions touží po odvetě za loňské finále

Opakováním loňského finále bude devětadvacátý Fortuna Czech Bowl. Ve finále Snapbacks ligy amerického fotbalu se střetnou obhájci Vysočina Gladiators s Prague Lions. Zatímco loni se hrálo v Jihlavě, kde domácí vyhráli 23:0, v neděli se stejní soupeři utkají v Praze na fotbalovém stadionu Viktorie Žižkov.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Bowl určí mistra v americkém fotbalu

Oba finalisté si v základní části i semifinále počínali suverénně. Vzájemný zápas vyhrál pražský tým 35:19, ale toto dubnové utkání výrazně ovlivnilo zranění amerického quartebacka Vysočiny Ryana Pahose.

Místo něj Gladiators ze sportovního důchodu přilákali zpět Jana Dundáčka a od té doby neprohráli. Dundáček byl klíčovým hráčem i při semifinálové výhře 49:6 nad Ostravou Steelers.

Daří se mu vzduchem i po zemi. "Honzu znám opravdu dlouho. Víme o tom, že má své kouzlo. Musíme se na něj poctivě připravit," podotkl hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Jeho tým byl v letošním ročníku nejproduktivnější v lize a semifinále nad Přerovem Mammoths ovládl v poměru 59:6.

V útoku se Lions opírají především o výkony running backa Adama Žouželky, kterého před touto sezonou získali z Přerova. Po odvetě za loňskou jasnou porážku touží americký quarterback Shazzon Mumphrey.

"Je to cíl od momentu, kdy na časomíře loni padla nula. Bude to výzva se prosadit proti jejich obraně, ale náš tým má své zbraně," prohlásil odhodlaně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články