Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Citová ukončila kariéru stylově, do sbírky přidala další titul mistryně Evropy v aerobiku

Po dvouleté pauze proběhlo ve francouzském Agenu mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku. Výjimečný šampionát, kterého se zúčastnilo 120 závodníků ze sedmi evropských zemí, ovládli čeští reprezentanti v kadetských, juniorských i dospělých kategoriích žen, mužů, párů a trojic.

Je nám líto, video expirovalo.
Citová se rozloučila s aerobikem zlatem z ME

Světová organizace FISAF International musela původní mistrovství světa změnit na evropský šampionát kvůli přísným pandemickým opatřením, která zabránila přijet závodníkům z mimoevropských zemí včetně Ruska. Ze stejného důvodu byl zrušen i závod celé kategorie fitness týmů.

Celý šampionát přesto provázela atmosféra nadšení a emocí. Největší úspěch pak sklidila úřadující mistryně světa Adéla Citová. Nádherné vystoupení s nejvyšším technickým indexem získalo i zcela výjimečné hodnocení od panelu rozhodčích. Závodnice tak s přehledem obhájila svoje evropské prvenství. "V této sestavě jsem si byla jista každým pohybem, navíc jsem věděla, že je to pohyb poslední a budu si ho pamatovat po celý život," svěřila se Citová po svém závěrečném vystoupení, které publikum v hale ocenilo potleskem vestoje.

Šťastná, že vše zvládla na výbornou, a současně smutná, že svoji kariéru po šestnácti letech končí, byla i její trenérka Jitka Hofmannová z Juniorského Fitness Klubu Louny. "Áďa je velkým příkladem a vzorem pro ostatní závodníky," svěřila se s obrovskými emocemi po závodě.

Češi získali devět zlatých, osm stříbrných a šest bronzových medailí

Skvělé výkony ovšem předvedli i další čeští reprezentanti, a to ve všech věkových kategoriích. Celkem 23 medailí jednoznačně potvrdilo dominanci České republiky v evropském sportovním aerobiku.

Dospělá tria vyhrály Veronika Frantová, Eva Matějovičová a Tereza Miková z Aerobic Teamu Praha, dua Erika Ševců a Vanda Šimková z MV Týmu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a ze stejného týmu bodoval i Jáchym Hanák, který získal stříbro v kategorii dospělých mužů.

Mezi juniorkami byla nejlepší Nikol Ullrichová z Fitness centra Báry a Hanky Šulcových, která získala zlato i v kategorii trojic společně s Johanou Vodičkovou a Viktorií Čedíkovou. Juniorská dua ovládly Kristýna Fryšáková a Aneta Bedrnová z Aerobic team Butterfly. V kadetech získali čeští závodníci všechny medaile.

"Děkujeme všem našim závodníkům i trenérům za skvělé výkony a perfektní práci. Naši závodníci jsou zaslouženě na evropské i světové špičce, a to je zásluhou dlouhodobého systému péče o talentovanou mládež a současně velké lásky k tomuto sportu, která přežila i náročné období pandemie covid-19. Moc se těšíme na 3.–5. 6. 2022, kdy proběhne další mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness u nás v České republice, v nádherném prostředí Multifunkční auly Gong v Ostravě," uzavřela úspěšný závod Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Zdroj
ČT sport, FISAF.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články