Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Čeští inline hokejisté se utkají na Světových hrách o zlato s USA

Čeští inline hokejisté budou na Světových hrách v Birminghamu obhajovat zlato z Vratislavi z roku 2017 ve finále proti domácím Spojeným státům americkým. Svěřenci trenéra Martina Tvrzníka porazili v semifinále Francii 7:2, hattrickem k vítězství přispěl Jakub Bernad. Američané vyhráli nad Itálií 5:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Lorenc a inline hokejisté mají na SH medaile

Čeští inline hokejisté mají při páté účasti na Světových hrách jistou čtvrtou medaili. Před triumfem v Polsku dosáhli v letech 2009 na Tchaj-wanu a 2013 v Cali na bronz. Jen v roce 2005 v Duisburgu skončili až pátí. V Birminghamu rozšíří českou sbírku medailí po pondělním stříbru Jaroslava Lorence v bowlingu.

"Jsme rádi, že po ráně pěstí mezi oči, kterou jsme dostali v prohraném zápase s Itálií, se nám povedlo kvalifikovat do finále. Výrazně jsme změnili sestavu a do branky jsme postavili Daniela Brabce jako specialistu, protože působí právě ve Francii. Změny se efektivně projevily a hráči splnili taktický plán. Opět jsme se vrátili na vítěznou vlnu a na finále s týmem USA se dobře připravíme," řekl trenér a manažer týmu Martin Mecera webu inlinehokej.cz.

V Birminghamu rozšíří inline hokejisté českou sbírku medailí po pondělním stříbru Jaroslava Lorence v bowlingu. O bronz budou hrát dnes od 17:00 SELČ florbalisté proti Lotyšsku. Přímý přenos odvysílá ČT sport Plus.

Těsně pod stupni vítězů skončili v pondělí čeští reprezentanti v parkouru, který měl na Světových hrách premiéru. Adéla Měrková byla čtvrtá ve freestylu a Martin Chromeček obsadil stejnou pozici v rychlostní soutěži. K bronzu mu chybělo osm setin. Jindřiška Vaněčková skončila pátá v terénní lukostřelbě.

Inline hokejisté se ujali vedení v čase 4:35, kdy při vyloučení Lamberta Hamona využil přesilovku Marek Loskot. V 10. minutě překonal Daniela Brabce Maxime Langlois a vyrovnal. Hned za 19 sekund ale vrátil českému týmu náskok Bernad, který nadvakrát překonal Damiena Lafourcadea.

Za dalších 72 vteřin skóroval podruhé v utkání Loskot. Do konce prvního poločasu se zapsal podruhé mezi střelce také Bernad a na 5:1 upravil Filip Kuťák.

Ve 23. minutě Sebastiana Pasquiera, který v poločase vystřídal Lafourcadea, překonal Bernad a dovršil hattrick. V čase 26:14 snížil v oslabení Valentin Gonzalez. Českou výhru zpečetil 88 sekund před koncem při power-play do prázdné branky Patrik Šebek.

"Zapomněli jsme na to, co se stalo. Vstoupili jsme do zápasu tak, jak by se mělo. A projevilo se to. Pomohli jsme si hned první přesilovkou a pak už se nám hrálo trochu lépe," komentoval Bernad pro ČOV reakci na jedinou prohru na turnaji a těší se finále.

"Připravíme se na to, že to je vrchol turnaje. Cíl máme splněný, medaili máme jasnou, ale všichni chceme tu zlatou. Američanům nic nedarujeme," dodal jeden ze sedmi pamětníků triumfu ve Vratislavi ze současného kádru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články