Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boj o Rio mezi kajakáři pokračuje. Kvalifikací na ME prošli všichni tři konkurenti

Liptovský Mikuláš (Slovensko) - Kajakáři Jiří Prskavec, Vavřinec Hradilek i Vít Přindiš na mistrovství Evropy ve vodním slalomu bez potíží postoupili z kvalifikace do sobotních bojů o medaile. O tom, kdo ze silné trojice obsadí zbylé místo v českém olympijském týmu, se tak rozhodne až v semifinále, případně finále. V Liptovském Mikuláši v kvalifikaci uspělo třináct českých lodí, vypadli pouze kanoista Lukáš Rohan a deblkanoisté Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň.

Prskavec, který je na tom z tria soupeřů v boji o olympiádu nejlépe na základě nominačních bodů, byl hned v první jízdě druhý se ztrátou 65 setin na domácího Slováka Jakuba Grigara. Hradilek obsadil sedmé místo, Přindiš postoupil jako dvanáctý.

"Byl jsem hodně překvapený, protože to nebyla žádná odjištěná jízda. Docela jsem to jistil, nakonec to byl celkem dobrý čas," divil se Prskavec. "Teď nejde o nic, bylo to v pohodě, zítra se bude rozhodovat. Docela se na to těšíme," shodli se Přindiš a Hradilek.

Mezi kanoisty prošel hned z první jízdy do dalších bojů již jistý olympionik Vítězslav Gebas, opravu musel absolvovat Tomáš Rak, který postoupil jako poslední, třicátý.

Kanoistky i kajakářky uspěly všechny, podruhé musela jet pouze Karolína Galušková. Po první jízdě postoupila bez potíží mistryně světa Karolína Kudějová, Štěpánka Hilgertová uspěla s protestem proti dotyku branky, díky tomu byla v semifinále už v polovině kvalifikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikace se z českých kajakářů nejlépe povedla Prskavcovi
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články