Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Titul netitul. Synek chce z MS hlavně postup do Tokia. Bude to nervově vyhrocené, uznává

Opět bude mít šanci získat šestou zlatou medaili, čímž by vytvořil nový rekord veslařských světových šampionátů. Ondřej Synek ale má před blížícím se mistrovstvím světa v Ottensheimu trochu jinou hlavní prioritu. Ano, na další titul by si sáhl rád, ale primárním cílem je pro něj skončit do 9. místa, které jako poslední zajišťuje účast na olympijských hrách v Tokiu 2020. Sedmatřicetiletý skifař proto očekává náročnou bitvu.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Pro všechny to bude nervově trochu vyhrocené. Pak už budeme mít jen jeden pokus. Letos se to v mé disciplíně docela srovnalo, přišly nové mladé tváře a myslím si, že je nás tak dvanáct, kteří mohou na postup pomýšlet. Ale bude to dobré, těším se," řekl Synek.

Zkušený veslař ale dobře ví, co jej čeká. V minulosti stejnou situaci na světových šampionátech zažil již čtyřikrát. "A vždy jsem postoupil s medailí," podotkl pětinásobný mistr světa a držitel 12 medailí z vrcholné akce. Letos je ale opatrný. "Když někomu říkám, že na olympiádu postupuje devět lidí, tak říkají: To je v pohodě... Ono to tak automatické není," řekl Synek, jenž na MS ještě nikdy ve finále A nechyběl.

Rodák z Brandýsa nad Labem věří, že mu pomohou zkušenosti z minulých let. "Hodně dalších kluků pojede takový závod poprvé. V můj prospěch bude hrát, že vím, co od toho očekávat. Ale zase na druhou stranu oni nemají co ztratit. Pojedou vabank. V semifinále to všichni strašně napálí a uvidíme, kdo to vydrží až do konce," uvedl Synek. "Důležité je nezpanikařit. Věřit si a jít do toho naplno," doplnil druhý muž z loňského MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek a Topinková vyhlíží MS a cestu do Tokia

Na mistrovství Evropy byl šestý, v jediném Světovém poháru, ve kterém startoval, dojel v Rotterdamu čtvrtý.

"Mistrovství Evropy mi vůbec nesedlo, Světový pohár byl trošku ovlivněný větrem. Na to se nechci vymlouvat, dojel jsem čtvrtý. Nakonec se ukázalo, že to bylo docela dobré, protože jsem měl nejhorší dráhu a byl jsem ten den jediný, kdo na šestce nedojel šestý. Hlavně se nám pak ale povedlo soustředění v Livignu, které mě docela posunulo a teď to docela jde," uvedl Synek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články