Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na úvod Olympijského festivalu mládeže skončil běžec na lyžích Vacek čtvrtý, hokejisté zdolali Rusko

Nad Sarajevem zase vzplanul olympijský oheň 35 let poté, co se tu konaly zimní hry v roce 1984. V hlavním městě Bosny a Hercegoviny odstartoval zimní Evropský olympijský festival mládeže. Hned v první den skončil běžec na lyžích Mathias Vacek ve svém závodě čtvrtý. Čeští hokejisté do 17 let pak udolali 2:1 Rusko.

Česká výprava čítající 53 členů se mohla brzy dočkat cenného kovu. Závod v běhu na lyžích na deset kilometrů klasicky ovládli Francouzi Perez a Arnaud.

Mezi nimi se dobře držela česká naděje Mathias Vacek. Poslední ve startovní listině však byl Rousset také z Francie. Vacka odsunul na čtvrté místo a Francouzi si rozdělili všechny medaile.

Je nám líto, video expirovalo.
Na úvod Evropského olympijského festivalu mládeže měli Češi blízko medaili

Nejlepší z českých dívek na trati 7,5 kilometru byla šestnáctá Jolanta Byrtus. V curlingu reprezentoval Českou republiku smíšený tým, který v prvním duelu podlehl Velké Británii 3:8. Poté však uspěl 7:4 s Dánskem. 

Čeští hokejisté do 17 let vedení medailistou z olympijských her v Naganu Liborem Procházkou si vyšlápli na ruské mladíky a díky trefám Handla a Cikharta slaví první vítězství na turnaji.

Turnaj hokejistů do 17 let na Evropském zimním olympijském festivalu mládeže v Sarajevu:

Skupina B:

ČR - Rusko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky: 20. Handl, 51. Cikhart - 30. Didkovskij.

Skupina A:

Finsko - Slovensko 2:1 (2:0, 0:0, 0:1).

Zdroj
sarajevo.olympic.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články