Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Půjdu cestou vlastního kamionu i týmu, hlásí Valtr po vítězství ve Španělsku

Na konci července se mohl Jaroslav Valtr radovat z vítězství v soutěži kamionů na Baja Aragón, která byla součástí Světového poháru v cross country rallye. Bez problémů se vypořádal s horkým Španělskem, porazil pilota Liazu Martina Macíka a už spřádá plány do budoucna. Chce zkusit jezdit s vlastním kamionem Iveco, ještě si prožít atmosféru dlouhých rallye v Jižní Americe i Africe a předat svým synům své bohaté zkušenosti.

Jaroslav Valtr
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Ve Španělsku Valtr v kamionech poprvé triumfoval, ale úspěch nepřeceňuje. "Neřadím to nijak vysoko. Daleko větším úspěchem bylo druhé místo v Africe (na Africa Eco Race, závodu po stopách tradiční rallye Dakar – pozn. redaktora)," prohlásil zkušený jezdec v pořadu Svět motorů speciál.

Valtr si na vyprahlých španělských cestách připsal cenný skalp ambiciózního Macíka, který po nedávné operaci kolena ještě neodložil ani berle. "Martina beru jako jednoho z našich nejlepších pilotů, takže je to pro mě potěšení," podotkl Valtr.

To nejdůležitější se stalo hned na začátku, ve třináctikilometrové startovací etapě. "Vítězství v Prologu bylo zásadní," popsal Valtr. Do dalších částí vyrážel na čistou trať a mohl si jet po svém. Ke konci už stačilo jet takticky.

Je nám líto, video expirovalo.
Valtr a Brabec o Baja Aragón a plánech do budoucna

Zkušeností má na rozdávání a je rozhodnutý jít do rizika. "Tento týden jsem se rozhodl, že půjdu vlastní cestou – cestou vlastního kamionu a vlastního týmu. S tím, že budu s někým spolupracovat, co se týká servisního zázemí," nastínil překvapivý krok Valtr. Kontakty už navázal s týmem Big Shock Racing. "A kamion to bude Iveco," odhalil.

Testovat nový stroj začne příští rok na jaře. V hlavě už spřádá plány, kolik závodů absolvuje. "Určitě pojedeme nějakou Afriku. Jeden závod pojedu s oběma kluky v kabině, asi nějaký kratší. Chci, aby viděli, jakým způsobem se to jede, jak takový závod probíhá," přiblížil Valtr. Myslí ale také už na konec kariéry. "Odjedu asi dva Dakary – chtěl bych jeden jihoamerický a jeden africký a potom bych to předal klukům," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články