Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Blíží se další Valašská rally. Ve startovním poli nechybí favorit Kopecký

Velmi kvalitní startovní pole se tento víkend představí na Valašské rally, která potřetí za sebou zahájí seriál mistrovství České republiky. Pořadatelům 38. ročníku soutěže se přihlásilo stejně jako před rokem 85 posádek. Zpravodajství ze soutěže přinesou živé vstupy na ČT sport.

Jan Kopecký na Valašské rallye
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

"České mistrovství je jeden z nejkvalitnějších šampionátů v kontinentální Evropě. Ale Valašská rally mi nikdy nešla, nejradši bych tam nejel," řekl v nadsázce rallyeový jezdec Vojtěch Štajf, který se na Valašské rally představí ve Volkswagenu Polo.

V pátek startuje ve Valašském Meziříčí první podnik mistrovství republiky v automobilových soutěžích. Celý šampionát má sedm rallye. Úvod sezony obstará Valašská rally, která má v časovém harmonogramu 165 ostrých měřených kilometrů rozdělených do čtrnácti rychlostních zkoušek. "Počasí může zazlobit, zažili jsme i sněžení. Tratě na Valašce jsou rychlejší," řekl Štajf.

Největším favoritem bude na startu první zkoušky v pátek úřadující mistr republiky Jan Kopecký navigovaný svým věrným parťákem Pavlem Dreslerem. Ve startovní listině nechybí nikdo z české špičky.

Je nám líto, video expirovalo.
Najde se přemožitel Jana Kopeckého? Startuje domácí rallyeový šampionát

"Špička startovního pole je fantastická. V našich luzích už není moc kde brát. Jen mě trochu mrzí, že nám chybí menší auta. Na tom budeme muset v příštím roce zapracovat. Stejně jako na kvantitě přihlášených posádek," uvedl šéf organizačního výboru závodu Jaromír Tomaštík.

Jelikož se rallye pojede zároveň také jako podnik slovenského mistrovství a evropské trofeje, objeví se na startu 25 závodních aut specifikace R5 a k tomu ještě dvě rychlá WRC. "Fanoušek motorsportu opravdu zaplesá, myslím," dodal Štajf.

Valašská rally bude vedle MČR součástí i slovenského mistrovství a je zařazena i do seriálu European Central Rallye Trophy. Ve spolupráci s partnerskou Rallye Tatry byl vypsán i Tatransko-Valašský pohár. Vítěz prvního podniku sezony bude znám v neděli krátce po patnácté hodině.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články