Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Motokrosař Polák si v Lokti dojel pro bod do seriálu MS, další Češi na domácí trati neuspěli

Jediným českým motokrosařem, který se probojoval na bodované pozice v závodech mistrovství světa v Lokti nad Ohří, se stal Petr Polák. Jezdec týmu JD Gunnex KTM racing, který se účastní evropských dílů šampionátu, byl ve druhé jízdě třídy MX2 dvacátý a získal bod. Jakub Terešák, Martin Krč a Rudolf Plch se do elitní dvacítky dostat nedokázali.

Petr Polák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Sobotní měřený trénink nebyl dobrý, ale v kvalifikačním závodě to už bylo lepší, což mě dobře naladilo před nedělí. Do první jízdy mi sice nevyšel start, ale pak se mi dařilo probojovat se výše. Fakt je, že jsem se snažil podruhé neupadnout, abych před domácím publikem viděl cíl," uvedl Polák, jenž první jízdu dokončil na 22. místě.

Druhá se mu vydařila ještě o trochu lépe. "Už jsem si dovolil jít více do rizika a jsem spokojený s tempem i s druhým letošním bodem v mistrovství světa," řekl.

Závody třídy MX2 v Loketských serpentinách ovládl Španěl Jorge Prado, který vyhrál dvanáctou z třinácti letos odjetých Velkých cen. Osmnáctiletý talent, který vynechal závody ve Velké Británii, nevyhrál jen dvě jízdy MS, do nichž nastoupil. V čele MS má Prado náskok 90 bodů na druhého Thomase Olsena z Dánska, jenž byl v Lokti třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Polák v MX2 bral v Lokti druhý bod v kariéře

Královskou třídu MXGP vyhrál světový šampion z roku 2015 Francouz Romain Febvre, který dokázal předčít lídra seriálu Tima Gajsera ze Slovinska. Dvaadvacetiletý dvojnásobný mistr světa si ale upevnil vedení v seriálu a zvýšil náskok na druhého Švýcara Jeremyho Seewera na 177 bodů. Teoreticky tak může slavit zisk titulu již 4. srpna v belgickém Lommelu, kde MS pokračuje čtrnáctým dílem.

V doplňkových závodech se dařilo Vítězslavu Markovi, jenž se před dvěma týdny stal juniorským mistrem světa ve třídě do 65 ccm. V Lokti přidal evropský titul, když vyhrál obě jízdy.

"Zdejší trať mi pomohla. Mám totiž raději rozbité tratě, uskákané a příliš dlouhé rovinky, kde se musí držet plný plyn, mi nesedí. Loket je moc pěkná trať, byly tady nové pasáže a opravdu mi to moc sedlo. Navíc to tady znám, povedly se mi starty, takže jsem tuhle výhodu dokázal zužitkovat," řekl jedenáctiletý Marek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články