Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Leclerc se proháněl prázdnými ulicemi Monaka ve sportovním Ferrari, podílel se na natáčení filmu

Pilot formule 1 Charles Leclerc měl ulice rodného Monaka jen pro sebe. Nebýt pandemie koronaviru, bojoval by dvaadvacetiletý jezdec Ferrari tento víkend na tamním městském okruhu ve slavné Velké ceně, nicméně díky náhradnímu programu se přece jen na trať dostal.

Pilot stáje F1 Ferrari Charles Leclerc
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Hoch Zwei

Leclerc se projížděl ulicemi Monaka ve sportovním Ferrari v rámci natáčení krátkého filmu francouzského režiséra Claudea Lelouche. Snímek bude odkazovat na klasické Lelouchovo dílo "C'etait un rendez-vous" z roku 1976, jež zachycuje pohledem z vozu osmiminutovou zběsilou jízdu ranními ulicemi Paříže.

Nyní dvaaosmdesátiletý filmař tehdy povolení úřadů nedostal a film musel natáčet načerno, kvůli čemuž byl následně krátce zatčen a přišel o řidičský průkaz. Leclercovi vyšli v Monaku o více než čtyři desítky let později vstříc a nechali pro veškerou dopravu a chodce zavřít trasu okruhu od 6:45 do devíti hodin ráno. Film bude mít premiéru 13. června.

Grand Prix Monaka, jež je součástí mistrovství světa od roku 1954, byla letos kvůli šíření nemoci covid-19 bez náhrady zrušena. Leclerc se díky natáčení filmu na její trať dnes dostal a navíc poté ještě absolvuje závod doma na simulátoru v rámci virtuálního šampionátu, v němž patří mezi piloty F1 k nejlepším.

Pilot formule 1 Charles Leclerc s režisérem Claude Lelouchem
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články