Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Lacko znovu nedokončil druhou jízdu a po Misanu je sedmý

Vstup do mistrovství Evropy tahačů se Adamovi Lackovi nevydařil. V italském Misanu stejně jako v sobotu zapsal pouze osm bodů za páté místo a druhou z jízd nedokončil. V průběžném pořadí hodnocení šampionátu je až sedmý, vede obhájce titulu Norbert Kiss z Maďarska.

Adam Lacko v závodě ME tahačů
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Lacko obsadil v kvalifikaci stejně jako v sobotu čtvrté místo a do hlavního závodu odstartoval z druhé řady. Následně se ale propadl na pátou pozici a za nejrychlejším Kissem zaostal o téměř třináct sekund.

"Chvíli jsem bojoval s Antoniem (Albacetem) o třetí místo, ale nakonec nás zase pozlobily brzdy a byl jsem rád, že to dopadlo na pátém místě a získal jsem alespoň nějaké body," řekl Lacko.

Do handicapové druhé jízdy nastoupila první osmička jezdců v obráceném pořadí a jediný Čech na startu opět začínal z druhé řady. O šanci na dobrý výsledek ale přišel záhy po kolizi s Andrém Kursimem z Německa, který stál před ním.

"Auto přede mnou neodstartovalo, praskl mu plynový pedál a já jsem to do něj strašně nakouřil. Nestihl jsem uhnout," řekl Lacko. Po pár sekundách tak přišel o šanci na dobrý výsledek. "Tím se na nás asi nabalila veškerá smůla, protože jsem se nedostal dopředu a jen jsem tam mezi všemi lítal. Nakonec mi praskla přední pneumatika a to nás vyřadilo ze závodu s nulou," dodal sedmatřicetiletý jezdec, jenž tak poprvé od Hungaroringu 2019 nevybojoval v průběhu víkendu ani jedno umístění na stupních vítězů.

Evropský šampionát bude pokračovat druhým soutěžním víkendem v polovině června v Maďarsku.

Mistrovství Evropy tahačů v Misanu (Itálie):

3. jízda: 1. Kiss (Maď./MAN) 24:53,819, 2. J. Hahn (Něm./Iveco) -4,665, 3. Lenz (Něm./MAN) -11,599, ...5. Lacko (ČR/Buggyra) -12,820.

4. jízda: 1. Lenz 25:06,440, 2. Albacete (Šp./MAN) -7,536, 3. J. Hahn -9,445, ...Lacko nedokončil.

Průběžné pořadí ME: 1. Kiss 51, 2. J. Hahn 45, 3. Lenz 43, ...7. Lacko 16.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články