Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvalifikace na sprint musela být v Imole pětkrát přerušena. Z první pozice vyrazí Verstappen

Pětkrát přerušenou kvalifikaci na sobotní sprint Velké ceny Emilie Romagny vyhrál Max Verstappen. Úřadující mistr světa porazil na mokré trati v Imole o 779 tisícin sekundy lídra průběžného pořadí Charlese Leclerca. Deštivá kvalifikace byla v závěru předčasně ukončena po nehodě Landa Norrise.

Je nám líto, video expirovalo.
Verstappen ovládl kvalifikaci v Imole

Norrisův výlet mimo trať završil nevídaně často přerušovaný program, který se natáhl na takřka dvě hodiny. V úvodní části musel odstoupit kvůli technickým problémům Alexander Albon z Williamsu. Ve druhé sekci zavlály červené vlajky po havárii třetího muže průběžného pořadí mistrovství světa Carlose Sainze z Ferrari a před nehodou Norrise měli trable také Kevin Magnussen z týmu Haas a Valtteri Bottas z Alfy Romeo. Všichni piloti vyvázli zdravotně v pořádku.

Na okruhu Enza a Dina Ferrariho se nedařilo ani oběma pilotům Mercedesu, kteří skončili mimo první desítku. Lewis Hamilton zahájí sobotní sprint ze třinácté příčky, George Russell, kterému patří druhé místo v MS se ztrátou 34 bodů na Leclerca, odstartuje o dvě místa před ním.

Sobotní sprint, který určí pořadí na startovním roštu GP Emilie Romagny, by se měl jet na 21 kol. Nově v něm získá osm nejlepších jezdců prémiové body do pořadí mistrovství světa. Vítěz jich obdrží osm a každý další v pořadí o jeden méně. V minulé sezoně bodovali jen tři nejlepší. Během tohoto víkendu si tak nejlepší jezdec může přijít až na 34 bodů.

Hlavní závod se v Imole uskuteční v neděli od 15:00.

Velká cena Emilie Romagny, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Imole:

První trénink: 1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:29,402, 2. Sainz (Šp./Ferrari) -0,877, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,465, 4. Magnussen (Dán./Haas) -3,037, 5. Schumacher (Něm./Haas) -3,586, 6. Pérez (Mex./Red Bull) -3,610.

Kvalifikace na sprint: 1. Verstappen 1:27,999, 2. Leclerc -0,779, 3. Norris (Brit./McLaren) -1,132, 4. Magnussen -1,165, 5. Alonso (Šp./Alpine) -1,203, 6. Ricciardo (Austr./McLaren) -1,743.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články