Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finskou rallye vede po prvním dnu domácí Latvala

Jyväskylä - Domácí pilot Jari-Matti Latvala vede po prvních čtyřech erzetách Finskou rallye, osmý letošní závod mistrovství světa. Týmového kolegu z Volkswagenu a úřadujícího šampiona Francouze Sébastiena Ogiera v úvodní etapě porazil o 4,5 sekundy. Martin Prokop drží 11. místo, jeho odstup od Latvaly je více než minuta. Pokračování Finské rallye sledujte v pátek 1. srpna živě od 19:30 exkluzivně na webu.

Finská rallye
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Latvala, jenž ztrácí v pořadí šampionátu na Ogiera 50 bodů, vyhrál úvodní dvě rychlostní zkoušky, ve třetí zajeli s Ogierem navlas stejný čas a poslední erzeta patřila o pouhých osm desetin vteřiny Ogierovi. Za dvojicí z Volkswagenu následuje na třetí příčce britský jezdec Kris Meeke s citroënem. Finská rallye má na programu celkem 26 erzet a vyvrcholí v neděli po poledni.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih prvního dne Rallye Finsko

Výsledky Finské rallye:

1. Latvala, Anttila (Fin./VW Polo-R) 29:17,9, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./VW Polo-R) -4,5, 3. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -9,2, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -26,4, 5. Hänninen, Tuominen (Fin./Hyundai i20) -27,1, 6. Mikkelsen, Flöene (Nor./VW Polo-R) -27,2, ...11. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -1:09,4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články