Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Grosjean zůstane v nemocnici déle. Viděl jsem přicházet smrt, přiznal

Podle plánu měl být z nemocnice propušten už během úterý, pilot formule 1 Romain Grosjean však zůstane pod dohledem lékařů po nedělní hrozivé nehodě ve Velké ceně Bahrajnu o den déle. Šéf stáje Haas Günther Steiner na videokonferenci zdůraznil, že u francouzského jezdce, jenž má popáleniny na rukou, k žádnému zhoršení stavu nebo komplikacím nedošlo a jedná se jen o preventivní opatření.

Romain Grosjean je doprovázen do sanitky po vážné nehodě
zdroj: ČTK/ZUMA/Dppi

Grosjean, jehož vůz se při havárii v úvodu nedělní Grand Prix po nárazu do bariéry rozlomil, explodoval a začal hořet, určitě vynechá další závod na okruhu v Sáchiru, který je na programu tento víkend. Dnes přiznal, že jeho život visel na vlásku. Z plamenů utekl až na třetí pokus.

"Jsem rád, že jsem naživu. Nejvíce jsem se bál o své příbuzné, hlavně o děti, ani ne tak o sebe. Viděl jsem smrt přicházet, takže jsem neměl jinou možnost než se odtamtud dostat," vylíčil dramatické okamžiky francouzské televizi a přiznal, že myslel na nehodu Nikiho Laudy v roce 1976, kdy na Nürburgringu málem uhořel.

"Myslel jsem na něj i na jiné věci a taky na to, že takhle to přece nemůže skončit. Ne teď. Viděl jsem všechno jen oranžové, všude plameny. Trvalo to mnohem déle než 28 vteřin," řekl. Újmu utrpěl nejen fyzickou. "Budu asi potřebovat nějaké sezení s psychologem, tohle mě poznamená navždy," dodal Grosjean.

"Chce se pokusit o to, aby byl v Abú Dhabí zase v autě. To je jeho cíl," řekl šéf stáje Steiner. Zatím mu popáleniny na rukou řízení znemožňují a v Sáchiru ho zastoupí Pietro Fittipaldi, vnuk brazilské legendy Emersona Fittipaldiho.

Závod v Abú Dhabí by měl být pro Grosjeana poslední v týmu Haas. Po sezoně jeho angažmá končí a stáj na příští sezonu angažuje nové jezdce. Potvrzen je zatím příchod Rusa Nikity Mazepina. "Vzhledem k nehodě a okolnostem se cítím docela dobře. Pohyby rukou jsou v pořádku, to je hlavní. Není to příjemné, ale ani bolestivé. Jsem šťastný, že žiju, ale je taky potřeba vrátit se do auta. Pokud to půjde, tak už v Abú Dhabí," dodal francouzský jezdec.

Je nám líto, video expirovalo.
Grosjean děkoval za rám, který kritizoval
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články