Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Všechno jde dobrým směrem a výsledky přijdou, láká trenér lyžařek na Nové Město

Zlepšené výsledky českých lyžařek dělají v poslední době fanouškům radost. Trenér reprezentace Jan Franc věří, že se tým pod jeho vedením bude zlepšovat i nadále. Hlavní úlohu by v tom měla hrát Kateřina Razýmová, která se o víkendu vrátí v Novém Městě na Moravě do závodů po předčasném odstoupení z Tour de Ski. Přímé přenosy vysílá v sobotu a v neděli ČT sport a web ctsport.cz.

Razýmová rozjela sezonu ve fantastické formě a opakovaně se dostala do nejlepší desítky závodů Světového poháru. Svou současnou výkonnost ale neprodala na Tour de Ski: z etapového závodu totiž musela po dvou zastávkách odjet předčasně. Zastavily ji střevní potíže, které vyřadily i kolegyni Petru Novákovou.

"Naštěstí jsem po třech dnech už byla v pořádku a mohla začít trénovat," popisuje Razýmová, která se v posledních dnech připravovala na Horních Mísečkách. "Momentálně nevím přesně, jak na tom jsem a jaké výsledky od sebe čekat," dodává však. Jaké tak jsou před závodním víkendem její plány?

"Chtěla bych navázat na předvánoční výsledky. Bojovat o první patnáctku a kdyby to vyšlo do desítky, bylo by to úplně skvělé," líčí Razýmová, která před šesti lety právě v Novém Městě poprvé nastoupila do seriálu Světového poháru.

V Novém Městě proti ní budou stát velké hvězdy lyžařského sportu včetně Therese Johaugové, vítězky letošního seriálu Tour de Ski. "Měla by přijet kompletní světová špička. Diváci se mají na co těšit," láká do Nového Města příznivce bílého sportu trenér ženské reprezentace Jan Franc. 

Právě on je zodpovědný za výsledky nejen Razýmové, ale také Petry Novákové či Kateřiny Janatové. Vzestup žen je patrný. "Podařilo se nám stabilizovat nejen tým závodníků, ale i servisní a lékařský tým. Všechno jde dobrým směrem a věřím, že výsledky budou ještě lepší," doufá Franc. Jaká jsou jeho nynější očekávání?

"Od Petry očekávám, že by se mohla umístit v první dvacítce. Kdyby byly obě v patnáctce, pak by to bylo super. Třicítku by mohla atakovat Katka Janatová, která jako jediná dokončila Tour de Ski. Premiéru bude mít Barbora Havlíčková, u které je těžké si nastavit cíle, protože přejít z juniorské do seniorské kategorie je náročné," vypočítal Franc.

V Novém Městě naopak nepoběží kvůli zdravotním problémům mužská jednička Michal Novák. Lídrem českého týmu místo něj bude Petr Knop. "Problém se zánětem horních dýchacích cest přetrvával. Po antibiotikách už jsem neměl ty prapodivné chřipkové stavy, ale pořád nebyly v pořádku vedlejší dutiny," řekl 61. muž pořadí SP.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články