Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švancer získal pro české lyžování dvě juniorská zlata. Byla ale zřejmě poslední

Velký úspěch se povedl na MS juniorů akrobatickému lyžaři Matěji Švancerovi. Další ale zřejmě pro české lyžování nezíská. Brzy sedmnáctiletý talent bude podle informací deníku Sport od příští sezony pravděpodobně závodit za Rakousko, kde i s rodinou dlouhodobě žije. Českému svazu se pražského rodáka nepodařilo udržet ani štědrou nabídkou.

Matěj Švancer
zdroj: ČTK/PR

"Vypadá to tak. Jeho rodiče tam bydlí, i on se tam odstěhoval. Nastoupil na sportovní gympl, který spolupracuje s rakouskou reprezentací, která si na něj začala dělat nároky," řekl deníku Sport reprezentační trenér Roman Dalecký. Uznává, že v Kaprunu má Švancer nesrovnatelně lepší podmínky.

K rakouskému týmu měl Švancer zamířit už po minulé sezoně, nakonec ještě rok zůstal. V českých barvách po zlatu z mládežnické olympiády získal i tituly juniorského mistra světa ve slopestylu a v Big Airu.

Je nám líto, video expirovalo.
Akrobatický lyžař Švancer má druhý titul z MSJ, zlatá je i Strnadová

Český tým se nastupující hvězdu snažil udržet i nabídkou na smlouvu v armádním centru Dukly. "Nabídli jsme maximum. Rodiče řekli, že si toho váží, ale že už o přestupu uvažovali v době, kdy jezdil alpské lyžování. Už je to tak rozjeté, že teď, když to konečně schválili, už asi nemůžou couvnout," dodal Dalecký.

Zatímco v českých barvách už má Švancer zajištěnou účast na olympijských hrách v Pekingu, jako rakouský reprezentant bude muset o kvalifikaci bojovat, navíc ve větší konkurenci.

Zdroj
ČTK, Deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články