Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Houser uzavřel sezonu SP osobním maximem, ve Veysonnaz skončil devátý

Úspěšnou tečku za sezonou Světového poháru ve snowboardcrossu udělal ve švýcarském Veysonnaz český reprezentant Radek Houser. V závěrečném podniku SP totiž obsadil deváté místo, čímž si vytvořil nové osobní maximum v seriálu. Dosud byl nejlépe jedenáctý minulý týden v Reiteralmu.

Radek Houser
zdroj: facebook.com/Radek Houser

Houser, který kvůli pozitivnímu testu na koronavirus přišel o start na olympijských hrách v Pekingu, vyhrál osmifinálovou jízdu. Ve čtvrtfinále dojel třetí a mezi nejlepších osm nepostoupil.

Celkové hodnocení SP poprvé opanovali Němec Martin Nörl a Britka Charlotte Bankesová. Zatímco Bankesová už měla velký křišťálový glóbus jistý, Nörlovi k celkovému triumfu pomohla absence Rakušana Alessandra Hämmerleho.

Šampiona posledních tří sezon Hämmerleho nepustil do Švýcarska pozitivní test na koronavirus. Nörl stejně jako Houser vypadl už ve čtvrtfinále, ale další Švýcar Jakob Dusek, který jej jako jediný mohl ještě předstihnout, dopadl ještě hůř.

Bankesová stvrdila celkový triumf pátým vítězstvím v sezoně a vystřídala na trůnu Evu Samkovou. Česká hvězda sice ovládla úvodní závod v Číně, ale poté si v prosinci při SP v Montafonu zlomila oba kotníky a přišla o zbytek sezony včetně olympijských her.

SP ve snowboardcrossu ve Veysonnaz (Švýcarsko):

Muži: 
1. Grondin (Kan.), 2. Surget, 3. Le Ble Jaques, 4. Bozzolo (všichni Fr.), ...9. Houser (ČR).
Konečné pořadí SP (po 8 závodech): 1. Nörl (Něm.) 460, 2. Hämmerle 386, 3. Dusek (oba Rak.) 370, ...33. Houser 58, 54. Kubičík (ČR) 8.

Ženy:
1. Bankesová (Brit.), 2. Guliniová (USA), 3. Petitová-Lenoirová (Fr.), 4. McManimanová (Kan.).
Konečné pořadí SP (po 8 závodech): 1. Bankesová 669, 2. Moioliová (It.) 501, 3. Trespeuchová (Fr.) 464, ...14. Samková 145, 33. Hopjáková (obě ČR) 30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články