Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Eisenbichler neustál hru s větrem, v Nižném Tagilu slavil Granerud

Po prvním kole měl více než jedenáctibodový náskok na nejbližšího soupeře, přesto ho Markus Eisenbichler z Německa v další vítězství ve Světovém poháru nepřetavil. Tlak na vedoucího skokana tentokrát absolutně neustál a "přihrál" triumf v Nižném Tagilu Halvoru Granerudovi z Norska, který se radoval podruhé v sezoně a vystřídal Eisenbichlera v čele seriálu. 

Halvor Granerud
zdroj: LEHTIKUVA autor: Vesa Moilanen

Eisenbichler nakonec obsadil až 28. místo. Až na stupně vítězů se naopak po pokaženém prvním kole prodral Nor Robert Johansson. Výkonem 142,5 metru překonal o metr rekord můstku, který loni stanovil jeho krajan Johan Andre Forfang, a zlepšení o 22 metrů ho v konečném pořadí poslalo až na "bednu".

Čtyřiadvacetiletý Granerud ukázal vyrovnané pokusy 132,5 a 132 metrů a navázal na výhru v závěrečném závodu v Ruce. Druhý skončil Rakušan Daniel Huber, jenž skočil 131 a 133 metru a dokonale zastoupil kvůli koronaviru chybějící kolegy z reprezentačního áčka.

Mistr světa Eisenbichler první kolo suverénně ovládl a po skoku dlouhém 136,5 metru vedl před Granerudem o 11,1 bodu. Při finálovém pokusu ho však rozhodil poryv větru hned za odrazovou hranou a zapsal jen 80 metrů.

Čeští reprezentanti v Nižním Tagilu kvůli koronaviru nestartovali. Poté, co měl při předchozí zastávce v Ruce pozitivní test na covid-19 Filip Sakala, se celý tým zdržel ve Finsku v karanténě a nestihl přesun speciálem do Ruska. Aktuálně se skokani chystají na mistrovství světa v letech na mamutím můstku v Planici, které se uskuteční od 10. do 13. prosince.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články