Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Lahti se v těsném závodu nejlépe dařilo Norům

Mají v kádru suveréna letošní sezony a další dva muže mezi nejlepšími deseti, přesto jim vždy výhru dokázali vyfouknout Rakušané. Ve Finsku se ale Norové ve složení Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Daniel Andre Tande a Marius Lidvik dočkali a ovládli závod družstev Světového poháru. Těsně za sebou nechali Poláky a třetí Rakušany.

Granerud letí Norům pro výhru v Lahti
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Jussi Nukari

V prvním kole naskočil pro svůj tým dobrý bodový náskok na konkurenci právě první muž světového poháru Granerud, jenž na nevelkém můstku doletěl na 130 metrů.

V souboji o třetí místo mezi Německem a Rakouskem zaúčinkoval 129 metry v posledním kole Karl Geiger, čímž posunul svou ekipu na pódium. Poláky na druhém místě udržel David Kubacki, byť v prvním kole zklamal.

Granerudovi se sice poslední pokus vůbec nepovedl, nicméně jeho kolegy to mrzet nemuselo, neboť Norsko vyhrálo o pět bodů. Češi do závodu tým neposlali, dali totiž přednost přípravě v Oberstdorfu.

Výsledky SP ve skocích na lyžích v Lahti

SP ve skocích na lyžích v Lahti (Finsko) - družstva:
1. Norsko (Lindvik, Tande, Johansson, Granerud) 1024,2, 2. Polsko (Žyla, Stekala, Stoch, Kubacki) 1018,3, 3. Německo (Paschke, Hamann, Eisenbichler, Geiger) 1014,4, 4. Rakousko 1003, 5. Japonsko 957,3, 6. Slovinsko 938.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články