Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kaiser Maximilian ovládl Eliassen, Smutná dojela mezi ženami pátá

Běžkyně na lyžích Kateřina Smutná obsadila páté místo v tradičním závodu Kaiser Maximilian Lauf, který se jel jako další díl seriálu Ski Classics v dálkovém lyžování. Na čtyřicetikilometrové trati v Seefeldu, která musela být kvůli přívalům sněhu pozměněna, zaostala o 1:48,9 minuty za dosud neporaženou obhájkyní celkového prvenství Brittou Johanssonovou Norgrenovou ze Švédska. Mezi muži zvítězil Petter Eliassen.

Smutná, kterou v úvodu sezony trápila bolavá záda, prohrála v závěru souboj o čtvrté místo s Norkou Kari Vikhagen Gjeitnesovou. "Páté místo je dobré, i když to na čtvrté byl kousíček. Kari je ale výborná sprinterka, prohrát s ní není žádná ostuda. Já jsem hlavně spokojená, že mě záda nebolela a neomezovala v jízdě," uvedla jednička eD system Bauer Teamu.

Do karet jí nahrálo i nepříznivé počasí z minulých dnů, kvůli množství sněhu a nebezpečí lavin byla trať zkrácena z 60 na 40 km. "Kvůli nim (zádům) jsem byla ráda za zkrácenou trať i možnost jet klasicky. Deset dní před závodem jsem vůbec nešla do rychlosti, aby se záda zase nesekla. Na začátku to bylo znát, pak se to ale srovnalo," okomentovala svůj zdravotní stav.

Je nám líto, video expirovalo.
Smutná dojela v závodu Kaiser Maximilian Lauf na pátém místě

V mužském závodu v Rakousku dominovali stejně jako v listopadovém individuálním prologu v Livignu Norové. Z vítězství se tentokrát radoval Petter Eliassen. Nejlepší z Čechů Petr Novák doběhl na 29. místě. Seriál Ski Classics pokračuje příští týden ve Švýcarsku klasickým závodem La Diagonela na 65 kilometrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články