Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Závody v Novém Městě bez další hvězdy. Nedorazí ani lídr běžeckého SP Bolšunov

Po Norech, kteří mají obavy z koronaviru, odřekla účast na Světovém poháru v běžeckém lyžování v Novém Městě na Moravě další hvězda. Do Česka nedorazí ani vedoucí muž seriálu Alexandr Bolšunov. Vítěz lednové Tour de Ski dá přednost přípravě na mistrovství světa v Oberstdorfu. Závodit nebude ani o nadcházejícím víkendu ve švédském Ulricehamnu.

"Saša se bude celé tři týdny připravovat v Itálii, takže v Novém Městě startovat nebude," citoval reprezentačního trenéra Jurije Borodavka list R-Sport. "Máme v plánu důkladně potrénovat, já budu v Itálii s ním," dodal.

Na Vysočině nebudou startovat ani norští běžci v čele s hvězdami Therese Johaugovou a Johannesem Hösflotem Klaebem. Ti už minulý týden oznámili, že generálku před mistrovstvím světa kvůli obavě z nákazy koronavirem při cestování v Evropě vypustí. Už dříve vynechali závody v Davosu a Drážďanech a nezúčastnili se ani etapového Tour de Ski.

Bolšunov momentálně vede průběžné pořadí SP se ziskem 1613 bodů a o pozici lídra ani po absencích nepřijde. Před druhým krajanem Ivanem Jakimuškinem má náskok 774 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články