Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Talentovaná Půbalová doběhla patnáctá na MS juniorů, Beranovou podrazila před cílem soupeřka

Šestnáctiletá běžkyně na lyžích Nela Půbalová skončila na juniorském mistrovství světa ve finském Vuokatti patnáctá v závodu na pět kilometrů volnou technikou. Další česká reprezentantka Jolanta Byrtus uzavřela druhou desítku. Tereza Beranová ve včerejším sprintu skončila pátá, ovšem z první pozice ji podrazila soupeřka

Reprezentační běžkyně na lyžích Tereza Beranová
zdroj: ČTK/AP autor: Jens Meyer

"S výsledkem jsem spokojená, je super. Ale musím říct, že se mi jelo strašně. Možná to bylo tou zimou, od startu jsem byla úplně ztuhlá. A také mi zřejmě úplně neseděly boty, takže mě bolela lýtka. Ale kdyby mi někdo ráno řekl, že budu patnáctá, tak bych to určitě brala," uvedla Půbalová v tiskové zprávě lyžařského svazu. Talentovaná závodnice Dukly Liberec zaostala o rovnou minutu za vítěznou Ruskou Veronikou Stěpanovovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Beranovou před cílem podrazila ruská soupeřka

Běžci do 23 let nenavázali na čtvrteční páté místo Terezy Beranové ve sprintu, v němž ji až pád v cílové rovince zaviněný ruskou soupeřkou vyřadil z boje o medaile. Nejlépe si vedl Vladimír Kozlovský v závodu na 15 km volně, v němž obsadil 25. příčku. "Absolutně jsem tento moment nepochopila, ale už vím, že i tohle se může při sprintu stát," řekla zklamaná Beranová.

"Řekl bych, že ten den byl jako na houpačce. Nejprve zajely fantasticky juniorky. Jejich 15. a 20. místo byl vrchol celého dne. Od juniorů jsme čekali malinko víc. U kluků ve třiadvacítkách předvedl Vladimír Kozlovský velice slušný výsledek. A Kim Žalčík na 38. místě také. Jeho ztráta nebyla velká," řekl reprezentační trenér Martin Koukal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články