Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Světový pohár běžkařů v Novém Městě bude, organizátoři dostali výjimku

Světový pohár v běhu na lyžích se v Novém Městě na Moravě příští týden uskuteční. Organizátoři dostali výjimku z povinnosti posílat některé závodníky do pětidenní karantény. Ta se obecně po příjezdu z velmi rizikových zemí vztahuje i na profesionální sportovce, kteří přijíždějí do Česka na vrcholné akce.

Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Do nové kategorie velmi rizikových zemí patří vybrané evropské státy a většina zemí mimo EU. Při příjezdu z těchto destinací je povinný PCR test před odjezdem a pětidenní karanténa v Česku ukončená dalším testem.

Na účastníky Světového poháru v běhu na lyžích, kteří se na elitních závodech pohybují v izolovaných bublinách s pravidelným testováním, se tato povinnost vztahovat nebude. Povolilo to ministerstvo zdravotnictví. "Dnes nám došla výjimka na Nové Město na Moravě," napsal ČTK prezident Svazu lyžařů ČR Lukáš Heřmanský. Nic tak nebrání tomu, aby se 20. a 21. února na Vysočině závodilo.

Je to aktuálně poslední naplánovaná zastávka Světového poháru. Závody v Oslu a finále v Lillehammeru byly zrušeny kvůli zpřísnění protikoronavirových opatření v Norsku.

Lyžařský svaz apeloval na odpovědné úřady společně s Českým svazem biatlonu, který bude obdobnou výjimku potřebovat pro březnová dvě kola Světového poháru v Novém Městě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články