Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

"Je to prostě biatlon." Lyžaři se před SP v Novém Městě seznamují s krátkým okruhem

Tři dny před začátkem světového poháru běžců na lyžích v Novém Městě na Moravě vrcholí přípravy a na trati už se čile trénuje. Oproti minulým letům se závodníci musejí seznamovat s kratším okruhem dlouhým 3,75 kilometru. Zkušenější lyžaři už ale vědí, jak se s horšími podmínkami vypořádat. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctspoprt.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Nováková se před SP v Novém Městě seznamuje s "biatlonovou" tratí

"Trochu jsme doufali, že budou najeté staré tratě, co se dříve jezdilo běžecké lyžování, ale bohužel není dost sněhu, takže aspoň tenhle okruh," nadhodila Petra Nováková.

"Už před čtyřmi lety jsme jeli po téhle trati. Je to ochuzené o stará esíčka – je to prostě biatlon," dodala šestadvacetiletá česká reprezentantka.

Český tým kromě nedostatku sněhu trápí i marodka. Nad startem nejlepšího tuzemského lyžaře Michala Nováka stále visí otazník a s komplikacemi se potýkala i jeho starší sestra.

"Vracela jsem se po antibiotikách, takže ty tréninky nebyly až tak těžké. Bylo to trochu upravené, ale myslím, že to jde dobře. Uvidíme o víkendu," uvedla Nováková.

Kvůli horším sněhovým podmínkám došlo k úpravě závodního programu. V sobotu se pojede závod žen na 10 km a mužů na 15 km volnou technikou. V neděli odstartují na stejných vzdálenostech stíhací závody klasickou technikou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články