Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vlhová si podmanila paralelní slalom ve Svatém Mořici, Ledecká skončila v kvalifikaci

S miniaturním náskokem dvou setin před Švédkou Annou Swennovou Larssonovou vyhrála Slovenka Petra Vlhová paralelní slalom ve Svatém Mořici. Ester Ledecká po nepovedeném super-G nepostoupila z kvalifikace, kde neuspěla také Gabriela Capová, která si navíc vážně poranila koleno a sezona pro ni skončila. Martině Dubovské se dařilo lépe, ale v 1. kole play-off ji vyřadila zmíněná Larssonová.

Slovenka Petra Vlhová slaví triumf v závodu SP
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Pro Capovou skončil závod přetrženým zkříženým vazem v koleně. Po skoku špatně dopadla a v pondělí podstoupí operaci. Bez lyžování bude minimálně půl roku.

Dubovská, která na úvod sezony šokovala 9. místem ve slalomu v Levi, vybojovala postup v součtu dvou jízd z 22. pozice. S pozdější finalistkou Larssonovou prohrála ve vyřazovací fázi o 35 setin.

Specialistka na rychlostní disciplíny Ledecká má s paralelními závody bohaté zkušenosti ze snowboardu, nicméně mezi lyžařkami neměla šanci. Nakonec obsadila 56. příčku.

"Je to pro mě další nová zkušenost a zážitek," hodnotila Ledecká, senzační vítězka olympijského super-G i nedávného sjezdu v Lake Louise. Poznatky ze snowboardu moc využít nemohla. "Liší se to hodně. Jediné, co zůstává stejné, je startovní brána. Ale samotný start je jiný, protože stojím čelem. Proto pro mě bylo těžké si to načasovat. A při prohlídce jsem měla jen jednu možnost si to vyzkoušet," dodala.

Vlhová si dojela navzdory problémům s holení pro desátý pohárový triumf v kariéře a dokonale využila absence vedoucí ženy Světového poháru Mikaely Shiffrinové z USA. Ta se paralelní závod rozhodla vynechat a soustředí se na úterní obří slalom v Courchevelu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články