Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavný sjezd v Kitzbühelu se posunul na neděli. Za vše může sníh, déšť a mlha

Na Hahnenkammu se nejlepší sjezdaři světa během soboty prohánět nebudou. Pořadatelé museli slavný závod v Kitzbühelu přesunout na neděli kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám a ke stavu obávané sjezdovky Streif. Přímý přenos sledujte v neděli od 10:20 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Vincent Kriechmayr
zdroj: Reuters autor: DOMINIC EBENBICHLER

Začátek byl naplánován na 11:30, ale jury a Mezinárodní lyžařská federace FIS hned po ranní inspekci rozhodly kvůli sněžení, dešti a mlze o posunutí sjezdu na neděli. Zejména ve spodní části déšť výrazně zhoršil kvalitu trati, jež utrpěla už v pátek vysokými teplotami, a nebylo v moci pořadatelů ji dostatečně vypreparovat. To zároveň znamená, že superobří slalom bude na programu až v pondělí v 10:45.

Po odkladu se na Hahnenkammu pojede v neděli klasický závod po páteční předehře, kterou představovala náhrada za neuskutečněný sjezd ve Wengenu. Z vítězství se radoval Švýcar Beat Feuz, závod ale zastínily dva těžké pády a nakonec se kvůli silnému větru dostalo na trať jen 30 lyžařů, tedy minimální počet potřebný pro započítání výsledků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sjezd v Kitzbühelu se posunul na neděli, za vše mohlo počasí
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články