Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Čechům se na domácím SP v Big Airu nedařilo. Ženy odmítly startovat

Pro české jezdce skončila premiéra závodu Světového poháru v lyžařském Big Airu na domácím území v kvalifikaci. V Deštném v Orlických horách, kde je na programu finále disciplíny, se z šestice reprezentantů nejlépe vedlo Štěpánu Hudečkovi, který obsadil celkově 28. místo. Obří můstek v kombinaci s nepříznivým počasím vzbuzuje respekt. Ženská elita na něm odmítla startovat. Přímý přenos finále mužského závodu sledujte v sobotu od 19:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Matěj Švancer
zdroj: ČTK/PR/ČOV autor: Pancer Václav

Šestnáctiletý Hudeček dostal při svém prvním startu mezi elitou za druhý skok 64,75 bodu a v první kvalifikační skupině byl třináctý. Nevešel se proto mezi nejlepší kvarteto, které postoupilo přímo do finále, ani mezi další šestici pro semifinále.

Největší tuzemská naděje Matěj Švancer obdržel ve druhé kvalifikační skupině za první skok 61,75 bodu, skončil v ní šestnáctý a celkově devětadvacátý. Nevedlo se ani čtveřici Vojtěch Breský, Radek Palkoska, Jan Ferbr a Vojtěch Ševeček.

Nejlepší výkon předvedl Španěl Thibault Magnin, jenž získal od rozhodčích 93,5 bodu. Vedoucí muž disciplíny Nor Birk Ruud měl o bod méně.

Je nám líto, video expirovalo.
V Deštném straší elitní lyžařky obří skok

Závod žen byl nejdříve přeložen na sobotu a posléze kvůli obavám o bezpečnost zrušen. Organizátoři sice dopředu počítali s tím, že bude skok měřící osm metrů těžký, jenže jeho obtížnost ještě zvýšila nepřízeň počasí. "Jak nám tady přišla obleva a pršelo, tak se dopadiště snížilo a tím pádem ony padají z ještě větší výšky," vysvětlil šéf organizačního výboru Jan Prouza.

"Ten skok je velmi neobvyklý, nikdy předtím jsme nic takového neskákaly. Nemohly bychom předvést triky, na kterých pracujeme týdny, roky. Prostě by to nebyla dobrá image našeho sportu," uvedla Němka Kea Kühnelová.

Vítězkou malého křišťálového glóbu za Big Air se proto poprvé v kariéře stala Giulia Tannová ze Švýcarska.

Muži budou mít dle rozpisu semifinále od 18:00 a o dvě hodiny později začne finále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články