Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pažout se mezi elitou blýskl třináctým místem. Sdruženářský titul obhájil Riiber

Na světovém šampionátu nastal čas na severskou kombinaci. V Oberstdorfu mistrovský titul v závodu se skokem na středním můstku obhájil Jarl Magnus Riiber z Norska. Třináctým místem se na šampionátu ukázal Ondřej Pažout. 

Norský lídr Světového poháru Riiber ve finiši nechal za sebou Fina Ilkku Herolu a krajana Jense Luraase Oftebra. Vítěz sedmi závodů v tomto ročníku SP získal druhé individuální světové zlato. Titul v téhle disciplíně obhájil jako druhý v historii, navázal na šampiona z let 2015 a 2017 Johannese Rydzeka z Německa.

Ze třináctého místa po skoku se až ke stříbru propracoval Herola, který v pětadvaceti letech získal první velkou medaili. Hned při debutu na světovém šampionátu dospělých se z bronzu radoval dvacetiletý Oftebro, úřadující juniorský mistr světa.

Juniorský mistr světa z roku 2018 Pažout byl po vydařeném skoku devátý. Na mistrovství světa byl prvním Čechem v elitní desítce po první polovině soutěže od Aleše Vodseďálka v Liberci 2009. Zatímco Vodseďálek se tehdy propadl do čtvrté desítky, Pažout se v běhu držel a klesl jen o čtyři místa. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sdruženář Pažout skončil třináctý

Ve Světovém poháru přitom bylo dosud Pažoutovým maximem 23. místo, které obsadil před měsícem v Seefeldu. Na mistrovství světa dospělých ani na olympijských hrách v Pchjongčchangu se tento dvaadvacetiletý český reprezentant nikdy nedostal do nejlepší třicítky. Nyní se ale postaral o nejlepší individuální výsledek českého sdruženáře na MS od dvanáctého místa Pavla Churavého v roce 2013.

Z českých reprezentantů se do třicítky prosadil ještě Jan Vytrval, který si v běhu polepšil na 27. místo. Tomáš Portyk obsadil 32. příčku.

Severská kombinace (střední můstek+10 km):

1. J. M. Riiber (Nor.) 23:01,2, 2. Herola (Fin.) -0,4, 3. J. L. Oftebro (Nor.) -0,9, 4. Frenzel (Něm.) -5,9, 5. A. Watabe (Jap.) -9,0, 6. Riessle (Něm.) -16,8, 7. Lamparter -28,6, 8. Greiderer (oba Rak.) -1:01,9, 9. Graabak -1:13,8, 10. Björnstad (oba Nor.) -1:14,3, ...13. Pažout -1:28,1, 27. Vytrval -2:35,1, 32. Portyk (všichni ČR) -3:30,1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články