Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Papadakisová s Cizeronem byli překonáni, zlato v tancích berou Sinicinová a Kacalapov

Francouzské duo Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron padli. Ve volné jízdě je překonali Rusové Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov a slaví zisk zlatých medailí. V součtu měli náskok pouhých 14 setin bodu. Česká dvojice Filip Taschler se sestrou Natálií zajeli osobní maximum a skončili na 19. místě.

Úřadující vicemistři světa Sinicinová a Kacalapov byli francouzským favoritům blízko už po rytmickém tanci, po kterém ztráceli pouhých pět setin bodu. Dnes byli o devatenáct setin lepší ve volném tanci, ve kterém je doprovodila i píseň Když mne stará matka učívala zpívat od českého skladatele Antonína Dvořáka. Vylepšili si osobní rekord o 1,06 bodu, zatímco Francouzi za svým maximem o více než pět bodů zaostali.

Papadakisová s Cizeronem na ME prohráli poprvé od roku 2014, kdy byli patnáctí. To jim bylo 18 a 19 let. Od sezony 2014/15 je dokázali porazit jen Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir, kteří je odsunuli na stříbrnou pozici na MS 2017 a na zimních olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu.

Další dobrý výkon předvedli Taschlerovi, kteří jsou stále ještě v juniorském věku. Po rytmickém tanci si vylepšili osobní maximum i ve volném tanci.

"Zase ten program byl o kus lepší, zase jsme se posunuli. V tom hodláme pokračovat, jsou tam rezervičky," uvedl Filip Taschler. Navzdory rekordu Češi ze 17. místa o dvě pozice klesli.

Výsledky tanců na ME v krasobruslení

1. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 220,42, 2. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 220,28, 3. Stěpanovová, Bukin (Rus.) 211,29, 4. Guignardová, Fabbri (It.) 205,58, 5. Fearová, Gibson (Brit.) 192,34, 6. Zagorská, Guerreiro (Rus.) 188,03, ...19. Taschlerová, Taschler (ČR) 154,30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články