Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Mistrovství Evropy v krasobruslení bude za tři roky v Ostravě

Dublin - Ostravská ČEZ aréna bude v lednu 2017 hostit mistrovství Evropy v krasobruslení. Pořadatelství ji přidělil kongres Mezinárodní bruslařské federace (ISU) v Dublinu. Světový šampionát za tři roky uspořádají v březnovém termínu Helsinky. Česko naposledy hostilo seniorskou elitu na pražském ME v roce 1999. Ostrava loni v říjnu uspořádala juniorskou Grand Prix a závod elitních juniorů bude pořádat i letos.

Michal Březina
zdroj: Isifa/EPA

Vedení Českého krasobruslařského svazu (ČKS) usilovalo o přidělení evropského šampionátu i loni, ale pro rok 2016 uspěla Bratislava. "Nakonec jsme se rozhodli po dohodě s Českým olympijským výborem a ministerstvem školství a tělovýchovy, že budeme o Evropu usilovat až do roku 2018. Dokud máme jistotu, že bude závodit Michal Březina," řekl generální sekretář svazu Karel Oubrecht. "V Ostravě je prakticky vše připraveno už nyní, ale práce nás čeká ještě dost," dodal.

O evropské medaile se bude na českém, respektive československém území bojovat už podeváté v historii. Pětkrát se ME uskutečnilo v Praze, dvakrát šampionát ve federální éře hostila Bratislava a českou premiéru měl v roce 1928 v Opavě. Praha dvakrát uspořádala i mistrovství světa, naposledy v roce 1993.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články