Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V Praze se světový parkur představí až za rok, Global Champions se letos ruší

Parkurová série Global Champions vyvrcholí v Praze až v příštím roce. Elitní jezdci budou v O2 areně závodit od 18. do 21. listopadu 2021. Závěr letošního ročníku byl v pondělí zrušen kvůli opatřením proti šíření koronaviru.

Jezdci se naposledy na kolbišti představili na začátku března v Dauhá. Od té doby vedení soutěže kvůli šířící se nákaze a zaváděným opatřením v jednotlivých zemích závody odkládalo. A přestože se postupně omezení ruší, není podle představitelů série reálné mezinárodní soutěž obnovit.

"Musíme se řídit pravidly vlád a zdravotních úřadů, která se neustále mění, a to v rychlém sledu, což má zásadní dopad na mezinárodní plánování," uvedli zástupci Global Champions Tour.

Připomněli, že omezení cestování se v různých částech světa liší, takže by všichni jezdci nemohli závodit. "Navíc je tu riziko druhé vlny na podzim, léčba nebo vakcína neexistuje, což logistické plánování dál komplikuje," doplnili.

"V návaznosti na rozhodnutí organizátorů seriálu Global Champions potvrzujeme, že i vrcholná akce sezony Prague Playoffs byla přeložena a uskuteční se v listopadu 2021," uvedl předseda organizačního výboru Jan Andrlík.

V Praze se vrchol parkurové série uskutečnil i v roce 2018 a loni. Vstupenky, které si fanoušci již zakoupili na letošní akci, zůstávají v platnosti. V případě, že divákům nový termín akce nevyhovuje, můžou požádat o vrácení vstupného.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články