Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zlín je bez trenéra. Svoboda opustil poslední tým extraligy

Zlínští hokejisté se nachází v tíživé situaci - po osmi zápasech mají pouhých pět bodů. Po špatných výsledcích, kdy Beranům náleží až poslední příčka v extralize, na svůj post rezignoval trenér Robert Svoboda. 

Robert Svoboda
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Po zápase bylo jasné, že týmu může pomoci změna trenéra. Myslím, že je to momentálně neodkladně správná věc, která může ještě vše obrátit k lepšímu," uvedl Svoboda. Čtyřiapadesátiletý kouč, který je ve Zlíně zároveň i vedoucím sportovního úseku, věří, že jeho odchod ze střídačky "sejme tlak okolí", který je vyvíjen na něj osobně a mužstva se negativně dotýká.

Berany v dnešním zápase 9. kola na ledě Olomouce povede asistent Martin Hamrlík společně s koučem juniorky Lubošem Jenáčkem. Svobodův nástupce by měl být oznámen v příštích dnech. Další utkání Zlín čeká až v neděli, kdy se představí na ledě mistrovského Třince.

Svoboda trénuje Zlín od listopadu 2016, kdy nahradil odvolaného Rostislava Vlacha. Na začátku sezony 2019/20 jej krátce nahradil Antonín Stavjaňa, po jedenácti kolech ale tým opět převzal Svoboda. Berani pod jeho vedením dokázali dvakrát postoupit do předkola play-off, v předchozím extraligovém ročníku skončili třináctí.

"Robert Svoboda dvakrát přebíral tým v těžké pozici v rozjeté sezoně a vždy to zvládl. I tímto krokem ukázal, že mu v první řadě záleží na zlínském hokeji a hledá, jak mu pomoci. Je to sport a ne vždy se daří," uvedl prezident klubu Jiří Korec s tím, že věří, že odchod hlavního trenéra bude impulz pro hráče. "Protože výsledky ve finále záleží na jejich výkonu," podotkl primátor Zlína.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Zlín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články