Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Energie dvakrát ztratila ve Zlíně náskok, nakonec slaví výhru v prodloužení

Duel tabulkových sousedů ve Zlíně nabídl nečekaně ofenzivní partii. Karlovy Vary vyhrály 6:5 v prodloužení a zvládly úspěšně i třetí zápas venkovní série. Energie ztratila vedení 3:1 a 5:3, ale radovala se díky brance slovenského obránce Dominika Graňáka v čase 63:07. Berani podlehli Karlovým Varům i počtvrté v sezoně.

Utkání Zlín - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Oba týmy v rámci akce Legenda legendám odehrály první třetinu ve speciálních dresech. Zlín s tváří Karla Rachůnka, Karlovy Vary s podobiznou Františka Potužáka.

Jako první se v utkání prosadili domácí. Po 53 sekundách si mezi kruhy najel Okál a zamířil nad vyrážečku Filipa Novotného.

Hosté ale záhy vyrovnali, přesilovku využil tečovanou střelou od modré čáry Graňák V šesté minutě Energie skóre otočila, z hranice útočného pásma se trefil Plutnar.

Vedení Západočechů ještě do přestávky navýšil Beránek a vyhnal Kašíka na střídačku. Jeho náhradník Huf si poradil s šancí osamoceného Vondráčka v oslabení.

Na začátku druhé části Berani snížili. Dufek poslal kotouč do horního růžku Novotného brány. O vyrovnání se pak postaral Sedláček, který zakončil přesně k tyči.

Karlovarští zahrozili z brejku, Kohoutův pokus zneškodnil Huf. Zlínský obrat mohl v ponechané výhodě dokonat Köhler, Okálovu střelu však tečoval mimo.

Nerozhodný stav změnili v 37. minutě hosté a do odkryté klece dopravil kotouč Černoch. Ještě před koncem třetiny na něj druhou brankou v zápase navázal Beránek.

Zlín ale znovu dokázal dvoubrankovou ztrátu dotáhnout, Filipa Novotného při hře ve čtyřech během minuty překonali obránci Řezníček a Martin Novotný.

Strhnout duel na stranu domácích se snažil Šlahař, možnost v závěru přesilovky však neproměnil.

O vítězi rozhodlo prodloužení. Karlovým Varům v něm bod navíc v ponechané výhodě vystřelil Graňák. Pro hostujícího zadáka šlo o druhý gól v zápase.

Berani Zlín - Energie Karlovy Vary 5:6 v prodloužení (1:3, 2:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Okál (Honejsek, Freibergs) 22. Dufek (Fryšara), 25. P. Sedláček (J. Ondráček), 44. Řezníček (Šlahař, Honejsek), 44. M. Novotný (Claireaux, Dufek) - 2. Graňák (Skuhravý), 6. Plutnar (Koblasa, Černoch), 12. O. Beránek (Vildumetz, M. Rohan), 37. Černoch (Kohout), 39. O. Beránek (M. Rohan, T. Mikúš), 64. Graňák (Koblasa). Rozhodčí: Lacina, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4056.

Zlín: Kašík (12. Huf) - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Šafář - Flek, V. Polák, T. Rachůnek - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Šik. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články