Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Sparta předvedla velký obrat a na Spengleru si zahraje finále s Ambri-Piottou

Už to vypadalo na konec v semifinále, ale Sparta utkání proti Örebru nezabalila a na Spenglerově poháru bude hrát o celkový triumf. Pražané prohrávali se švédským klubem už 0:3, ale v rozmezí 31. a 40. minuty výsledek otočili na 4:3. O titul se utkají s vítězem druhého semifinále, celkem Ambri-Piotta. Klub s českými forvardy Michaelem Špačkem a Filipem Chlapíkem, který také skóroval, zvítězil nad domácím Davosem jasně 5:0. Ambri stejně jako Sparta na turnaji vyhrála všechny tři dosavadní zápasy. Přímý přenos finále sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v sobotu od 12:00.

"V první třetině to nebylo z naší strany ono. Měli jsme špatný pohyb, takže jsme si v kabině řekli, že je to jen o nás. Věděli jsme, že musíme přidat, a věřili jsme, že když zlepšíme pohyb, můžeme se zápasem něco udělat," uvedl Buchtele. "Byla to pro nás nová situace. Je dobře, že jsme se s ní dokázali popasovat a vrátili se do zápasu. Je to velká vzpruha," radoval se dvaatřicetiletý útočník z velkého obratu.

K obratu zavelel David Dvořáček pouhých 31 sekund po gólu Rasmuse Rissanena, jenž zvyšoval na 3:0. Po Dvořáčkovi se trefil Miroslav Forman a Sparta byla rázem na dostřel. Poté se šťastně prosadil z dorážky Jan Buchtele a desetiminutovku hrůzy pro Seveřany dokonal David Tomášek 41 sekund před druhou přestávkou.

Ze čtyřgólového direktu se Švédové už nevzpamatovali, sparťané si naopak výsledek ve třetí třetině pohlídali a brankář Sparty Josef Kořenář dlouho nečelil další těžké situaci. Až v samotném závěru dvakrát vychytal Eliase Ekströma při hře šest na čtyři. Pražané tak vyhráli i třetí zápas na turnaji a na silvestra si zahrají o pohár.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - semifinále:

Sparta Praha - Örebro HK 4:3 (0:1, 4:2, 0:0)

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 31. Dvořáček (Konečný, Moravčík), 35. Forman (Přibyl, M. Jandus), 38. Buchtele (Mikliš), 40. Tomášek (E. Thorell) - 4. Bromé (Abols, Wikman), 23. Näkyvä (Howden), 30. Rissanen (Howden). Rozhodčí: Lemelin (USA), Wiegand - Cattaneo, Obwegeser (všichni Švýc.). Vyloučení: 4:3. Bez využití.

Sestava Sparty: Kořenář - Krutil, Kempný, M. Jandus, Mikliš, Tomek, Moravčík, Böhm - Řepík, Sobotka, Forman - Tomášek, Horák, E. Thorell - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Dvořáček, G. Thorell, Konečný - Přibyl. Trenéři: Hořava a Wallson.

Druhé semifinále:

Ambri-Piotta - Davos 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky: 4. McMillan, 16. Burgler, 37. Chlapík, 48. Eggenberger, 58. Pestoni.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články