Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Deset zápasů a stop. Vítěznou sérii sborné zastavil zodpovědný výkon Finů

Podobně jako například na MS v Bratislavě platil na sbornou poctivý finský systém. Hokejisté suomi utnuli šňůru výher už jistého vítěze letošního ročníku Euro Hockey Tour, která se stopla na čísle deset. Svěřenci Jukky Jalonena uspěli po výsledku 4:1. Stejně jako ve středu proti českému výběru šli v první části do vedení, když přesilovku využil bek Axel Rindell. Až ve 45. minutě vyrovnal z úniku Maxim Šalunov, ale za chvíli upravili skóre Teemu Turunen a dvougólový Jere Karjalainen.

Finové slaví branku Axela Rindella
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Úvodní dějství příliš vzruchu před oběma brankami nepřineslo. Po čtyřech minutách však byl vyloučen Judin a Seveřané jeho prohřešek proti pravidlům potrestali. Už po 50 sekundách poslal ruského obránce předčasně zpět do hry Rindell, jenž se prosadil těsně zpoza kruhu, když využil zakrytého výhledu brankáře Bočarova. V 18. minutě mohl vyrovnat Voronkov, jenže Olkinuora ho vychytal betonem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Finsko

V podobném duchu se odehrála i druhá dvacetiminutovka, jen s tím rozdílem, že se skóre nezměnilo. Nejblíže ke gólu měl Timkin, po jehož ráně zachránila brankáře Olkinuoru tyčka. O chvilku později nedotáhl slibnou akci k vyrovnání ani Morozov.

Českým hrám se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

O těsné vedení Finové přišli ve 45. minutě, kdy jejich zaváhání využil Šalunov a ze samostatného úniku překonal Olkinuoru forhendovým zakončením. Rozhodující pro celý zápas byla 51. minuta, v níž se během 32 sekund prosadili Karjalainen, jenž krátce předtím pykal na trestné lavici, a Turunen. Rusové se pokusili o zvrat v dlouhé power-play, čehož využil k pojistce Karjalainen.

České hokejové hry v Praze, turnaj Euro Hockey Tour:

Rusko - Finsko 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 45. Šalunov - 5. Rindell (Sallinen, Puustinen), 51. J. Karjalainen (Tiivola), 51. Turunen, 60. J. Karjalainen (Suomi). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Brejcha, Lhotský (všichni ČR). Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Rusko: Bočarov - Jakovlev, Judin, Dronov, Ožiganov, Rafikov, A. Marčenko - Slepyšev, Šalunov, Okulov - Voronkov, Morozov, Burdasov - Podkolzin, Zernov, E. Galimov - Švec-Rogovoj, Kameněv, Timkin - K. Marčenko. Trenér: Valerij Bragin.

Finsko: Olkinuora - Ohtamaa, Kaski, Friman, Rindell, Parikka, Pokka, Kivistö, Nousiainen - Turunen, Ruohomaa, Pakarinen - Sallinen, Lundell, Puustinen - Suomi, Tiivola, J. Karjalainen - Mäenalanen, Björninen, Anttila. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články