Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Litvínov poprvé v sezoně porazil Plzeň, dvěma góly se blýskl rekordman Hübl

V pravou chvíli zabral Litvínov. Chemici dokázali poprvé v sezoně skolit favorizovanou Plzeň a na předposledním místě bodově odskočili Pardubicím. Severočeši rozhodli o vítězství 5:1 třemi góly ve druhé třetině. Dva zásahy si připsal kapitán Viktor Hübl, který odehrál 1034. zápas v základní části, což je nový rekord soutěže.

Litvínov - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Nic to pro mě zatím neznamená, dokud hraji, tak to neřeším. Vůbec jsem nevěděl, kolikáté mám utkání. Možná až po kariéře budu spokojený, až se ohlédnu, kolik jsem toho odehrál," řekl Hübl, který překonal v čele historických tabulek Františka Ptáčka.

Do první šance utkání se dostal hostující obránce Čerešňák, který z otočky prověřil pozornost brankáře Honzíka. Na druhé straně v sedmé minutě našel Trávníček Zygmunta, jenž zblízka přestřelil horní tyčku.

Hosté poté měli dvě obrovské příležitosti při nedůsledné domácí rozehrávce, Němec ani Kodýtek se ale neprosadili.

Následovaly dvě šance Litvínova, Žolobov našlápl na pravém křídle, bekhendem ale neuspěl a stejně se vedlo i Kudlovi, který z mezikruží trefil pouze dobře postaveného Frodla.

Gólový účet otevřel v 18. minutě Gerhát. Druhou branku mohl vzápětí přidat Aliu, v přesilové hře ale trefil pouze boční konstrukci.

Úvod druhé třetiny vyšel lépe domácím a Hübl v 22. minutě zvýšil střelou z mezikruží na 2:0. O tři minuty později dokázal snížit Gulaš, který nejprve vypálil přes Douderu a poté si dokázal dojet i pro dorážku. Nejproduktivnější hráč soutěže si připsal 32. branku a 67. bod.

V polovině utkání zabránili Hanzl s Aliuem a Honzíkem vyrovnání, když Jank nedokázal dotlačit kotouč za brankovou čáru.

V 35. minutě se Aliu ukázal na druhé straně, v přesilové hře vypálil a exlitvínovský obránce Jánošík si srazil puk do vlastní sítě. Kanadský bek si tak ve druhém zápase v extralize připsal premiérový gól.

"Bohužel mě to trefilo do výstroje a spadlo to do branky. Bylo to specifické utkání, hlavně po zápase, když kotel vyvolával mé jméno. V zápase jsem se snažil to nevnímat a plnit pokyny trenérů," řekl Adam Jánošík.

Za pouhých 62 vteřin přidal čtvrtou branku a svou druhou v utkání Hübl. O osudu utkání tak bylo prakticky rozhodnuto.

Ve 49. minutě mohl zvýšit vedení domácích Jurčík, jeho bekhendový blafák skončil vedle levé tyčky. Snížit mohl Mertl, ale skóre se měnilo už jen jednou a zasloužil se o to domácí Ščotka.

"Potřebujeme body jako sůl, abychom se odlepili ode dna a trošku zachránili sezonu. Musíme táhnout za jeden provaz. Teď se k nám i přiklonilo štěstí, vrátilo se nám to i bodově. Musíme takto pokračovat a věřím, že se posuneme do klidných vod," přál si Hübl.

HC Litvínov - HC Plzeň 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Gerhát (Jarůšek, Říha), 22. V. Hübl, 35. Aliu (M. Hanzl, T. Pavelka), 36. V. Hübl (Zygmunt, Říha), 57. Ščotka (Trávníček, Zygmunt) - 25. Gulaš (Budík). Rozhodčí: Hodek, Horák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 3129.

Litvínov: Honzík - Říha, Moravčík, Ščotka, Aliu, Kudla, T. Pavelka, od 21. navíc L. Doudera - Žolobov, M. Hanzl, Jarůšek - Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Stříbrný, Gerhát, Válek - Zygmunt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Jánošík, Pulpán, Kaňák, Jank, Vráblík - Gulaš, Mertl, P. Zdráhal - Pour, Kracík, Kantner - Rob, Kodýtek, V. Němec - Vracovský, Kolda, Heřman. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články