Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Draví Slováci dělali Čechům problémy. Odpor zlomili až v závěru Červený a Tomášek

První ze dvou přípravných duelů před Českými hrami vítězný. Reprezentační výběr se na ledě O2 areny s hokejisty Slovenska natrápil, ale uspěl po výsledku 2:0. Naopak hosté měli po dvě třetiny více ze hry. Až ve třetí třetině využili chyby Slováků Rudolf Červený a David Tomášek. Roman Will si připsal čisté konto.

Roman Will zasahuje v utkání se Slovenskem
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Odehráli jsme velmi složité utkání. Soupeř byl pohyblivější, důraznější v osobních soubojích. Kvůli tomu, že jsme nedokázali vyhrávat kotouče v osobních soubojích, jsme byli všude systémově o krok pozdě a měli jsme velmi složitou cestu ke konečnému výsledku," uznal Pešán.

Souboj bývalých federálních partnerů v úvodu moc šancí nenabídl. Ve 3. minutě nezamířil přesně hostující Roman, v 9. minutě prověřil Hudáčka ve slovenské brance po Mašínově akci Stránský.

Ve 13. minutě nevyužil dobré Vitáskovy přihrávky Najman, hned z protiútoku prověřil Willa po přečíslení dva na jednoho Regenda. Následně byli hosté blízko branky, Holešinský ale usměrnil Rosandičovu střelu jen do tyčky. V závěru první třetiny netrefil ideálně branku Sukeľ.

Slováci byli výrazně střelecky aktivnější a další šanci jít do vedení měli při vyloučení Stránského, první přesilovou hru ale nevyužili. Češi se proti aktivnímu soupeři, který měl dobrý pohyb, prosazovali těžko. Až v polovině utkání se dokázali udržet delší dobu v útočném pásmu.

Ve 33. minutě se do brejku dostal Slafkovský, Will si ale s šancí sedmnáctiletého slovenského talentu poradil. O dvě minuty později měl slibnou příležitost Lenc, přečíslení dva na jednoho se ale rozhodl zakončit sám a Hudáčka nepřekonal. Následně se to nepodařilo ani Vitáskovi.

Hned v úvodu třetí části byl liberecký bek vyloučen a do další velké šance se v přesilovce dostal Slafkovský, po samostatném nájezdu ale zakončil vedle Willovy branky. V 53. minutě zahrozil Blümel, neuspěl ani z protiútoku Cehlárik.

"Ve své podstatě je to moje práce, v takových zápasech vytáhnout dva tři zákroky, které pomůžou týmu a udrží ho ve hře. Kdybych dostal dva góly, dopadne to jinak," uvedl Will, který si nakonec připsal 24 zákroků a udržel v reprezentaci třetí čisté konto.

V 54. minutě se již domácí dostali do vedení. Hudáčka překonal po rychlém protiútoku a přečíslení dva na jednoho Červený, jenž využil Radilovu přihrávku. "Lukáš to neměl jednoduché, ale krásně mi to prohodil a mně se to podařilo trefit, jak jsem si představoval," ocenil Červený přihrávku svého spoluhráče.

Vzápětí se po závaru před slovenskou brankou prosadil Tomášek. V závěru český tým nevyužil početní výhodu, výsledek ale již udržel. 

Euro Hockey Challenge v Praze:

Česká republika - Slovensko 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 54. Červený (Radil, Šustr), 55. Tomášek (Blümel). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Špůr, Ganger (všichni ČR). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Bez diváků.

Sestavy:

ČR: Will - Šustr, Vitásek, D. Musil, Mozík, Mašín, Jordán, Ščotka - Radil, R. Hanzl, Tomášek - Blümel, Červený, H. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, A. Musil - Lenc, M. Špaček, M. Stránský - Flek. Trenér: Filip Pešán.

Slovensko: J. Hudáček - Jánošík, Nemec, Rosandič, Kňažko, Gernát, Grman, Koch, Gachulinec - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Holešinský, M. Sukeľ, Faško-Rudáš - Liška, Roman, Regenda - Hrehorčák, Kollár, Buc. Trenér: Craig Ramsay.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články